Ikona s fudbalskih terena uživa u novom sportu kojem se posvetio

Kaka uživa u maratonu

Ikona s fudbalskih terena uživa u novom sportu kojem se posvetio

M. Šljivak

Čuveni brazilski fudbaler Kaka (40) profesionalnu karijeru je okončao 2017. godine u dresu američkog Orlanda.

Nekada jedan od najboljih fudbalera svijeta imao je zaista spektakularnu karijeru, posebnu u ekipi Milana u periodu od 2003. do 2009. godine.

Kaka je oduvijek bio posvećen treninzima. Nije se opustio ni po završetku fudbalske karijere i još uvijek izgleda zaista fenomenalno.

Fudbal je njegova prošlost, ali ne i sport. Odlučio je da se posveti trčanju i trčat će na sutrašnjem maratonu u glavnom gradu Njemačke Berlinu.

Ovaj 40-godišnji Brazilac istakao je kako su ga očevi zadravstveni problemi nastali tokom pandemije podstakli da se posveti trčanju. Stigao je s njim i s bratom u Berlin gdje će učestvovati u maratonu.

Oglasi

"U bolnici je proveo 45 dana. Srećom, danas je s nama i tu je u Berlinu sa mnom i s bratom. Neće trčati, samo će hodati, ali željeli smo da doživi ovo iskustvo", rekao je Kaka.

Legendarni fudbaler ima jasan plan za nastup na Berlinskom maratonu. Cilj je određen i pokušat će da bude i bolji od onog što je planirao.

"Volio bih da završim trku za 3 sata i 40 minuta. Ako se budem osjećao dobro tokom trke, vjerovatno ću imati i bolje vrijeme", istakao je Kaka pred nastup u Berlinu.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, kako je puno ime ovog legendarnog fudbalera, jedan je od najboljih veznjaka svijeta s početka 21. stoljeća.

Kaka je igrao čudesan fudbal u Milanu. Među Rossonerima je postao i najbolji fudbaler svijeta 2007. godine, a dvije godine kasnije uslijedio je transfer u Real Madrid vrijedan 67 miliona eura.

U Madridu međutim nije pružao igre kao u Milanu. Uslijedio je povratak među Rossonere nakon četiri godine, a zatim i nastupi u Sao Paolu i Orlandu, gdje je ostao sve do kraja karijere 2017. godine.

Kaka je s reprezentacijom Brazila osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a osvajao je i brojne druge trofeje među kojima je Liga prvaka s Milanom, kao i Serija te La Liga s Realom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi