Kakav potez: Usain Bolt "ispalio" cijelu planetu

Potpisao je ugovor sa fudbalskim timom, ali...

Kakav potez: Usain Bolt "ispalio" cijelu planetu

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt zaintrigirao je javnost kada je prije nekoliko dana izjavio da je potpisao ugovor sa fudbalskim klubom.

Svi su pomislili da će Bolt, nakon dugogodišnjeg najavljivanja, konačno zaigrati fudbal na profesionalnom nivou, a kada je sinoć Mamelodi Sundowns FC iz Južnoafričke Republike poželio dobrodošlicu Jamajčaninu putem Twittera, činilo se da ćemo ga gledati u tamošnjoj Premier ligi.

Međutim, ispostavilo se da je to samo bio marketinški trik kako Mamelodija, tako i samog Bolta koji je danas potvrdio da će zaista zaigrati fudbal, ali na humanitarnoj utakmici koju organizuje UNICEF.

Zapravo je Usain Bolt potpisao ugovor sa Soccer AID timom, koji će se ove godine na Old Traffordu suočiti sa timom za koji će nastupati bivše fudbalske zvijezde poput Ronaldinha, Zidanea...

Tako je Usain Bolt dobrim marketinškim trikom zavarao cijeli svijet, ali i napravio sjajnu reklamu za humanitarnu utakmicu koja se održava od 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi