Kako su velike zvijezde potrošile prvi zarađen novac? Toster, krevet, zemljište, jogurt...

Svi su imali neke želje u djetinstvu

Kako su velike zvijezde potrošile prvi zarađen novac? Toster, krevet, zemljište, jogurt...

E. Škorić

Mnogi sportisti nisu imali baš lagodan život u djetinstvu, pa su sve naplatili kada su postali slavni.

Danas sportisit zarađuju i po nekoliko desetina miliona eura na godišnjem nivou i mogu sebi da priušte maltene sve što požele.

Neki su uživali u sitnicama, drugi su opet pri prvom većem ugovoru odlučili da investiraju stotine hiljada eura ili milione u automobile, nekretnine, nove firme...

Zanimljivo da je nekadašnji veznjak Barcelone Xavi kupio toster svojoj majci od prve profesionalne plate koju je zaradio.

Harrison Barnes, košarkaš Dallas Mavericska, kao dijete je maštao o dobrom i udobnom krevetu, pa je od prve plate kupio krevet kako bi lijepo spavao.

Napadač PSG-a Edinson Cavani se sjeća kako je u Urugvaju kupio 1376 hektara zemlje od prvog ugovora, dok je košarkaš Washington Wizarsa Kelly Obure kupio kuću. Tvrdi da je jedno vrijeme u prošlosti čak morao da spava u automobilu zbog loše ekonomske krize ili bolje rečeno siromaštva u kojem se nalazio.

Arad Turan, turski reprezentativac i bivši igrač Barcelone, kupio je zemljište u Bayrampasi u Istanbulu i otvorio je benzinsku pumpu, što je oduvijek bila velika želja njegovog oca.

Floyd Mayweather, američki slavni bokser, kupio je u Las Vegasu ljetnikovac od 8.3 miliona eura.

Gareth Bale otvorio je vlastiti sportski bar u Cardiffu kada je iz Tottenhama otišao u Real Madrid.

Italijanski golman Gifi BUffona od početka karijere ulagao je u nekretnine. Čak je procijenjeno da se njegova imovina procjenjuju na 20 miliona eura. Uz to, ima restoran u gradu Pistoia u Toskani.

Portugalac Cristiano Ronaldo je s prvom platom rekao svojoj majci Mariji Dolores Dos Santos Aveiro da više ne treba raditi.

Shaquille O'Neal tri je od prvog ugovora kupio tri luksuzna automobila i kuću za majku, dok je Arturo Vidal odlučio je uložiti novac u seoski klub nekoliko minuta od Santiago de Čilea.

Napadač PSG-a Mauro Icardi počastio se od prvog većeg profita i to sa zlatnim Hummerom H2 od oko sto hiljada eura.

Brazilski veznjak Real Madrida, Casemiro, od djetinjstva je sanjao okušati mliječno piće zvano Yakult. To si kao dijete nije mogao priuštiti, ali nakon što je primio platu od Sao Paula, otišao je u supermarket i ispunio tu želju.

Nakon sjajnog transfera iz Atlético de Madrida u Manchester City, argentinski napadač Sergio Aguero potrošio je 1,5 miliona dolara na Lamborghini Aventador.

Top Komentari

dragonBH
svi su oni Casemiro, nisu imali sta dobro jest ni obuc a sad placu ko Neymar kad im propadne transfer.. sirotinja u dusi
6 0
Hep333k
Ovaj tekst kao da je nogama pisan. Zlocin protiv novinarstva.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi