Kako živi najbogatiji fudbaler svijeta? Milijarde su tu, a on šutira loptu u Portugalu

Faiq Bolkiah bogatstvo drži po strani

Kako živi najbogatiji fudbaler svijeta? Milijarde su tu, a on šutira loptu u Portugalu

Midhat Šljivak

Najbogatiji fudbaler svijeta Faiq Bolkiah karijeru nastavlja u Portugalu.

On je jučer potpisao ugovor sa ekipom Maritima i pokušat će da se nametne u ovom timu nakon što to nije uspio u Arsenalu i Leicesteru.

Bolkiah privlači pažnju upravo zbog toga što je najbogatiji fudbaler svijeta. On je nećak sultana od Bruneja čije se bogatsvo procjenjuje na oko 20 milijardi dolara.

Iako Faiq do kraja život ne mora ništa raditi jer je član kraljevske porodice i to mu donosi sve privilegije, on je odlučio ipak da 'ganja' karijeru. Za sada mu to ne ide baš najbolje i neće biti čudo ako jednog dana samo nestane iz fudbalskih zapisnika.

Njegov otac Jefri je poznat kao veliki rasipnik. Navodno, mjesečno troši oko 40 miliona dolara na automobile, luksuz, satove i druženje sa lijepim ženama.

Često je i Faiq viđen sa njim. Imaju čak 2300 automobila, ogromnu jahtu koju su nazvali 'Sise' i navodno na njoj se često održavaju orgije u organizaciji Jefrija.

"Sa loptom se družim od malih nogu. Roditelji su me uvijek podržavali u snu da postanem fudbaler. Oni su mi uzori", govorio je Faiq.

Njegov život je poprilično bezbrižan. Ima sve što poželi, čak i više nego što mu treba za miran život, ali on je odlučio da pokuša nešto sam napraviti.  Vidjet ćemo dokad će i Faiq trajati u svijetu fudbala.

Top Komentari

bavarac28
Kaze da su mu roditelji uzori, a oni retardi tezi!!!Tako da vjerujem da ce ih ovaj lafo fudbaler nadmasiti u tome.
1 0
Uranija
Ako navodno troši 40 miliona mjesečno onda mu je mogao za 12 mjeseci kupiti klub u Engleskoj ligi i da mu sinčina bude i kapiten i sve što ide uz to...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi