Kapa dole: EA Sports odao počast igračima Chapecoensea

Odali počast žrtvama tragedije

Kapa dole: EA Sports odao počast igračima Chapecoensea

Endin Čaušević

Fudbalski svijet jučer je uzdrmala tragična avionska nesreća u kojoj je poginulo 76 osoba.

U avionu koji se srušio u Kolumbiji većinom su bili fudbaleri i članovi brazilskog Chapecoensea. Ovaj klub je trenao igrati finale Copa Sudamericane, ali je njihova bajka završena na tragičan način.

Mnogi su jučer i danas odali počast poginulima, a to je uradila i američka kompanija EA Sports. Naime, čelni ljudi ove kompanije odlučili su da objave logo Chapecoense na igrici FIFA 17, a igrači ove igrice logo i brazilski tim mogu preuzeti potpuno besplatno.

EA Sports je poručio da je ovo njihov način na koji žele odati počast žrtvama jučerašnje tragedije. Ovaj potez dobro je prihvaćen, te su ljubitelji ove igrice odmah krenuli po preuzimanje grba brazilske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi