Zajednička akcija Kim Kardashian i Leeds Uniteda kojoj se svijet divi

Spasili su mlade nogometašice iz Afganistana

Zajednička akcija Kim Kardashian i Leeds Uniteda kojoj se svijet divi

A. Beganović

Slavna starleta Kim Kardashian pomogla je organizirati bijeg 30 nogometašica iz Avganistana.

Više od 30 mladih nogometašica iz Afganistana zajedno sa svojim porodicama (ukupno oko 130) danas je letom iz Pakistana doputovalo u London, a sve troškove platila je pomenuta starleta.

Nakon što su talibani preuzeli Afganistan, sport u ovoj zemlji je umro, a više stotina sportista i sportašica je sreću potražilo van svoje domovine.

Pomenute nogometašice zajedno sa svojim porodicama su se prije nekoliko sedmica "dokopali" Pakistana gdje su dobili britanske vize, no istekle su im pakistanske pa su određeni period morale ostati u ovoj zemlji.

Kada su riješeni problemi sa vizama pojavili su se novčani vezani za prevoz nogometašica i njihovih porodica, a sve je riješila Kim Kardashian koja je na molbu jedne humanitarne organizacije platila let za London.

"Čuli smo se zoomom i možda sat vremena kasnije, stigao je odgovor da je Kim spremna platiti let", istakli su iz humanitarne organizacije Tzedak, a da je Kim učestvovala u "akciji" potvrdili su i iz njenog PR tima.

Međutim, osim Kim u ovoj "akciji" učestvovao je i jedan član Premiershipa, a radi se o Leeds Unitedu, koji je finansirao njihov dolazak u Pakistan.

"Prvo poglavlje je napisano danas! Kad su me nazvali i tražili pomoć u spašavanju mlade ženske reprezentacije iz Afganistana, nisam ni znao odakle da počnem", istkao je šefi Upravnog odbora Leedsa, Andrea Radrizzani.

Top Komentari

DadiG
Aferim
2 0
amil071
Svaka čast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi