Karim Benzema je pokazao zašto običan čovjek ne može voziti zvijer iz njegove garaže
Napadač Real Madrida Karim Benzema često je za volanom Bugatti Chirona. Na ulicama Madrida je prava pojava, a njegovo održavanje košta pravo bogatstvo (Foto: Instagram)

Bugatti nije za svakoga

Karim Benzema je pokazao zašto običan čovjek ne može voziti zvijer iz njegove garaže

Midhat Šljivak

Karim Benzema veliki je ljubitelj skupocjenih automobila, a posebno mjesto u njegovoj garaži zauzima skupocjeni Bugatti Chiron kojeg napadač Real Madrida često koristi. Održavanje automobila vrijednog nekoliko miliona eura izuzetno je skupo i iskusni fudbaler na godišnjem nivou za to izdvaja ozbiljne cifre.

Karim Benzema je kao i većina drugih fudbalera poprilično opčinjem skupocjenim automobilima. On ih ima nekoliko u svojoj garaži, ali posebno mjesto zauzima Bugatti Chiron koji vrijedi oko tri miliona eura.

Činjenica da se radi o jednom od najskupljih automobila svijeta znači i ogromna izdvajanja za njegovo održavanje, pa i napadač Real Madrida na godišnjem nivou izdvaja velike cifre za radove na automobulu.

Za Pur Sport verziju Chirona koju vozi Benzema samo mijenjanje ulja i filtera na godišnjem nivou košta 10.700 eura. Također, zamjena ulja u kočnicama, kablova i drugih komponentni košta nešto više od 50.000 eura. Ove iznose prinuđen je izdvajati na godišnjem nivou.

Karim Benzema je veliki ljubitelj skupocjenih automobila (Foto: Instagram)

Gume na automobilu po preporuci se mijenjaju na svaku godinu i po. One koštaju nešto manje od 36.000 eura, a kako automobil stari kvarovi su sve češći, pa su neophodni dodatni troškovi.

Provjera mjenjača, zamjena ulja u mjenjaču, promjena turbopunjača i diskova na kočnicama košta nešto iznad 120.000 eura.

Oglasi

Tu su naravno i dodatni troškovi koji se uvijek pojave iznenada, ali Španci su izračunali da je održavanje Bugattija napadača Real Madrida u proteklih pet godina koštalo gotovo pola miliona eura uz brojne poreze.

Sreća je svakako što je račun francuskog napadača poprilično pun. On u Real Madridu trenutno zarađuje 13.2 miliona eura po sezoni i lako mu je izdvajati ogromne iznose za ovakve automobile.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpN0qP7o9Qz/[/instagram]

Ovi troškovi jasno pokazuju zašto običan čovjek ne može voziti ovakvu zvijer jer prosječna plata bilo gdje na svijetu ne može pokriti gotovo ništa od troškova za ovakvu zvijer u garaži.

Bugatti Chiron Pur Sport verzija ima čak 1500 konjskih snaga. Opremljen je osmolitarskim W16 motorom i može dostići brzinu od nevjerovatnih 420 kilometara na sat.

Ubrzanje do 100 km/h dostiže za samo 2.6 sekundi i radi se o zaista super automobilu kojeg ne može imati svako.

Oglasi