Kamere uhvatile Benzemu: Da li je priča o postu Francuza je jedna velika prevara?

Detalj sa meča protiv Valladolida

Kamere uhvatile Benzemu: Da li je priča o postu Francuza je jedna velika prevara?

Admin Čaušević

Karim Benzema je jedan od najpoznatijih muslimana u svijetu fudbala. Francuz alžirskog porijekla je posebno u centru pažnje tokom mjeseca ramazana kada su svi islamski vjernici dužni da poste, odnosno ustezaju se od jela i pića od zore do zalaska sunca. 

Benzema je u nedjelju odigrao svoj najbolji meč u ovoj godini. Za sedam minuta je postigao hat-trick protiv Real Valladolida te je tako najavio sjajan završetak sezone.

Carlo Ancelotti je iz igre jednog od svojih ključnih igrača izveo u 65. minuti kada ga je zamijenio Eden Hazard, a ubrzo je nastao snimak koji kompromituje Benzemu.

Do sada je Benzema odigrao nekoliko vrunskih mečeva u vrijeme ramazana, odnosno na dan kada bi postio, posebno je to bio slučaj prošle godine u susretima nokaut faze Lige prvaka.

Ipak, sada se postavlja sumnja da li uopšte osvajač Zlatne lopte posti na dan utakmica, pogotovo nakon snimka sa meča protiv Valladolida.

Oglasi

Naime, dok je Dani Ceballos primao posljednje instrukcije prije ulaska u igru, Benzema je "ulovljen" kako pije neku tečnost iz boce.

Ipak, postoji mogućnost da je Benzema samo ispirao usta što je dozvoljeno tokom posta posebno nakon određenog fizičkog napora.

Benzema je u do sada tokom ramazana u nekoliko navrata objavio fotogafije prije iftara sa hurmama na plitici, posudom meda i čašom vode.

Ranije je otkrivena tajna Benzeminog uspjeha. Sve se promijenilo kada je pao pod ruke Albreta Mastromattea, osnivača i direktora Summumma, firme kućnih kuhara specijalizovanih za dijetalnu prehranu i personizlizirane usluge za sportiste.

Benzema je snimljen kako za vrijeme posta na utakmici protiv Valladolida pije neku tečnost

Benzema je uspio izgubiti pet kilograma, pao je sa 86 na 81, težinu koju je od tada održavao. Kako mu je to uspjelo? Uz puno discipline i određenih odricanja.

Prvih mjesec i po dana nije uzimao ni grama šećera, a nakon toga mu je konzumacija šećera svedena na minimum. Iz prehrane je izbacio i nezdravu hranu. Nema sendviča, pizza i hamburgera iz fast food objekata.

Ovim zabranama dodani su važni događaji. Karim je u svoj život uveo Kangen vodu, poznatu i kao alkalna voda, vodu s pH višim od normalnog (iznad 7,5) koja, između ostalih dobrobiti, djeluje kao prirodni antioksidans, povećava razinu energije, hidratizira stanice, smanjuje bol i pomaže kisiku proizvodnju zahvaljujući svom molekularnom sistemu.

Naravno, neizostavne su i fizičke aktivnosti i redovni treninzi. Znao je sate provoditi u teretani, a to ga je sada i dovelo do statusa najboljeg napadača na svijetu i kapitena Real Madrida.

Top Komentari

Santi
Pa sta ako posti, pa sta ako i ne posti. Njegova stvar. Ovaj clanak je vise za zute stampe, nego portala koji pokusava biti ozbiljan
7 0
nakopitam
Ovaj chetnickoustashki portal ce sve uraditi da ocrni bracu mumine
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi