U neobičnom izdanju: Karim Benzema bajramskom čestitkom oduševio sve muslimane

Zvijezda Real Madrida

U neobičnom izdanju: Karim Benzema bajramskom čestitkom oduševio sve muslimane

Admin Čaušević

Karim Benzema je fudbaler o kojem se najviše priča posljednjih sedmica. 

Sjajnim partijama na terenu Benzema je postao prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte te nosi najveće zasluge zašto je Real po 35. put prvak Španije.

Benzema je i mnoge ostavio u čudu zato što je uspjevao da pruža fantastične partije u periodu kada je postio, odlično ustezao se od hrane i pića od zore do zalaska sunca.

Kao što je poznato sjajni francuski napadač je islamske vjeroispovijesti i svaku priliku za uspjeh koristi da se zavali Allahu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CaVVhMZLK8X/[/instagram]

Jedan od najpopularnijih igrača današnjice u ovom trenutku nije propustio i da čestita Bajram svim muslimanima koji slave ovaj praznik.

Oglasi

Benzemu smo do sada uglavnom gledali u glamuroznim izdanjima sa skupocjenom odjećem i brzim automobilima u pozadini što ovaj put nije bio slučaj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CdDzsueKr1z/[/instagram]

Naime, sjajni napadač je ovaj put nosio galabiju (tradicionalno arapsko odijelo) te je na arapskom jeziku čestitao Bajram muslimanima širom svijeta.

Kao što je poznato Benzema je rođen u Lyonu, a roditelji mu se zovu Hafid i Wahida Djebbara, a interesantno da je fantastičnom napadaču srednje ime Mustafa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYHn2gmLitt/[/instagram]

Hafid Benzema je rođen u Alžiru, a u Lyon je imigrirao 50-ih godina prošlog vijeka gdje je upoznao Wahidu s kojom se i oženio. Ona je rođena u Lyonu, ali je porijeklom iz Irana.

Karim ima čak osmero braće i sestara što pomalo zvuči nevjerovatno. Braća mu se zovu Gressy, Sabri i Farid, a sestre Lydia, Nafissa, Sofia, Laeticia i Celia.

Top Komentari

KullaCR7
Elhamdulillah brate Karime.
0 1
KullaCR7
Elhamdulillah brate Karime.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi