Katheryn Mayorga povukla optužbu za silovanje protiv Cristiana Ronalda

Portugalac je slobodan čovjek

Katheryn Mayorga povukla optužbu za silovanje protiv Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Amerikanka Katheryn Mayorga povukla je optužbu za silovanje protiv Cristiana Ronalda.

Ona je u septembru prošle godine u Las Vegasu podigla optužbu za silovanje protiv zvijezde Juventusa, koje se navodno desilo 2009. godine.

Njihov susret dogodio se u ljeto kada je fudbaler za vrtoglavih 94 milijuna eura prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid.

Susret se desio u VIP dijelu jednog noćnog kluba. Potom su oboje završili apartmanu, gdje ju je navodno Ronaldo prisilio na analni seks i ona je odlučila da ga tuži godinama kasnije.

Mayorga je u tužbi navela kako ju je CR silovao u njegovoj hotelskoj vili, da bi joj odmah poslije platio 375,000 dolara kako bi ju ušutkao.

Ronaldo je naravno sve optužbe demantovao. Ipak, policija Las Vegasa je pokrenula postupak i zvijezda Juventusa je bila u nezavidnoj poziciji.

Međutim, krajem maja Mayorga je odlučila da povuče tužbu. Nije poznato zašto je to učinila i nema navoda da li je eventualno došlo do vansudske nagodbe.

Na kraju svega je ovo itekako dobra vijest za Cristiana. Optužba za silovanje je nešto što ga je pratilo proteklih mjeseci i sigurno da mu nije bilo lako nositi se sa tom optužnicom.

Sada je sve iza njega. Optužbe su povučene i on će moći da bez problema putuje u SAD, gdje mu je ranije prijetilo hapšenje.