Ronaldov dom konačno lociran, uskoro stiže sudski poziv

Portugalac u problemima

Ronaldov dom konačno lociran, uskoro stiže sudski poziv

Advokatski tim žene koja optužuje Cristiana Ronalda za silovanje je locirao njegov dom, što znači da će Portugalcu konačno moći biti uručen sudski poziv.

Prošle godine su se u javnosti pojavile teške optužbe na račun Cristiana Ronalda zbog navodnog silovanja Amerikanke Kathryn Mayorge.

Američka policija je u oktobru prošle godine ponovo otvorila istragu u ovom slučaju, a tada je advokatski tim Kathryn Mayorge počeo tragati za kućnom adresom zvijezde Juventusa.

Sa druge strane, advokati Juventusa od prošle godine pokušavaju "srušiti" slučaj, a navodno sudski spisi pokazuju da su odbili dostaviti kućnu adresu svog klijenta.

Britanski mediji se sada pozivaju na informacije navodno dobijene od osobe koja je bila angažovana za dostavljanje sudskog poziva.

"Baza podataka bi bila prazna kada god bi tražio nešto u vezi Ronalda. Svi dokumenti o vlasništvu su bili precrtani", piše Mirror.

Podsjetimo, 35-godišnja Mayorga optužuje Cristiana Ronalda da ju je silovao prije 10 godine u hotelu u Las Vegas. Portugalac i njegov advokatski tim izričito odbacuju ovakve tvrdnje.

Ipak, čini se da će Ronaldo morati pred sud jer je njegova kućna adresa u Torinu locirana, a navodno su advokati Kathryn Mayorge već kontaktirali italijanske vlasti kako bi se sudski poziv poslao Portugalcu.

Dokument će biti poslan na Ronaldovu adresu u narednim sedmicama, nakon što bude preveden.

Za razliku od SAD-a, sudski poziv u Italiji ne moraju biti dostavljeni direktno u ruke primaocu, već mogu biti poslani poštom.

Prošlog mjeseca, dok se advokatski tim Mayorge mučio s pronalaskom Ronaldove adrese i dok je vrijeme polako isticalo, američki sud je dozvolio dodatnih 180 dana za uručenje poziva što će očigledno biti dovoljno.

U medijima su se prošle godine pojavile informacije da se Kathryn Mayorga ubrzo nakon navodnog silovanja nagodila sa Ronaldom i pristala na oko 330.000 eura za šutnju jer se osjećala zastrašenom.

Prije 10 godina je policiji odbila reć ime napadača, pa je slučaj zatvoren. Istraga je ponovo pokrenuta prošle godine kada je Mayorga prvi put američkim organima gonjenja otkrila identitet čovjeka kojeg optužuje da ju je silovao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Nije tu kur*u niko dotako, Ronaldo moze dernuti koju god trebu pozeli.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi