Nekad velika nada danas više liči na slikovnicu nego na fudbalera
Chelsea je za brazilskog fudbalera 2015. godine izdvojio nešto više od šest miliona funti, ali on se pokazao kao popriličan promašaj (Foto: Twitter)

Tijelo mu prekriveno tetovažama

Nekad velika nada danas više liči na slikovnicu nego na fudbalera

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Kenedy (27) nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala. Važio je za novu nadu Fluminensea i Brazila, ali prelazak u Chelsea 2015. godine ispostavio se kao potpuni promašaj i krenule su godine lutanja za ovog momka. Sada je Kenedy ponovo u centru pažnje i to zbog tetovaža kojima je prekrio kompletnu glavu.

Fudbaler Valladolida Kenedy nekada je predstavljao veliku nadu brazilskog fudbala. Međutim, pogrešni izbori su ga koštali i on je samo jedan u nizu onih fudbalera koji nisu ispunili velika očekivanja.

Danas Kenedy nosi dres španskog Valladolida. Ne igra previše u ovom klubu, ali se maksimalno trudi da bude u centru pažnje.

Tako se 27-godišnji Brazilac odlučio ošišati na 'nulu' i potpuno istetovirati glavu. Njegova odluka da doda ovakve tetovaže šokirala je mnoge jer ne dešava se često da profesionalni sportisti naprave ovako nešto.

Kenedy je imao vremena za ovakve stvari. Osim treninga on ne igra previše u dresu španskog kluba gdje je nastupio u svega pet utakmica ove sezone.

Oglasi

Tijelo brazilskog fudbalera već je gotovo u potpunosti prekriveno tetovažana. Ruke, noge, leđa, prsa, vrat su ispunjeni brojnim crtežima i Kenedy više liči na slikovnicu nego na fudbalera.

Prava je to šteta jer je Kenedy nekada važio za novu nadu brazilskog fudbala i mnogi stručnjaci su mu predviđali veliku karijeru.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CqYyisnKAbh/?hl=en[/instagram]

Profesionalac je postao sa 17 godina u Fluminenseu. Postigao je pet golova u 42 nastupa, a dobrim igrama oduševio je skaute Chelseaja koji ga 2015. godine dovode u svoje redove.

S 19 godina ga u Londonu nisu vidjeli kao spremnog za Premiership. Uslijedile su posudbe u Watford i Newcastle, za Plavce je igrao jako malo, a zatim su uslijedili izleti u Getafe, Granadu, Flamengo, da bi od 2022. godine postao član Valladolida.

Nažalost, u ovom timu nije suviše bitan faktor. On više pažnje privlači tetovažama i s 27 godina njegova karijera je u popriličnom padu.

Hoće li se probuditi dok je vrijeme i uspjeti napraviti nešto više, saznat ćemo u narednim godinama, ali za sada ovaj fudbaler nosi status jednog od promašaja iz Brazila.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Koje strašilo hahahaha
0 1
Joe17
Znaci ako se nekome nesto ne svidja ili ne voli odmah je strasilo, ja koje smo drustvo boze sacuvaj, a posebno se odnosi na BALKAN..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi