Fudbalski nomad otvorio dušu: "Živim kao kralj, ne idem na treninge, za dan kupim tri auta, ali..."

Promijenio je mnogo klubova, ali se nije osjećao sretnim

Fudbalski nomad otvorio dušu: "Živim kao kralj, ne idem na treninge, za dan kupim tri auta, ali..."

Admin Čaušević

U karijeri je promijenio 11 klubova. Skromna je to brojka za sve žene koje je imao pored sebe ili automobile koje je vozio. Ali da li je je bio sretan i ispunjen? Sluteći po izjavama definitivno nije.

Igrači koji često mijenjaju klubove obično nose etiketu nestašnih pošto se na jednom mjestu ne mogu skrasti duži period. To je bio slučaj i sa Kevinom Princeom Boatenogm koji je tražio svoju sreću raznim sredimama.

Sve je počelo u Herthi 2004. godine, a tu će se i završiti. U međuvremenu igrao je za Borussiju Dortmund, Tottenham, Milan, Genou, Las Palmas, Fiorentinu, Frankfurt, Sassuolo, Bešiktaš i Monzu.

"Vratit ću se i reći: nisam fudbal tretirao kao posao", ispričao je Boateng svojevremeno za italijanski list La Repubblicu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CopHauwsXFZ/?hl=en[/instagram]

"Bio sam idiot. Imao sam talenta, ali sam minimalno trenirao, sat vremena dnevno sam provodio na terenu. Zadnji bi stizao, a prvi odlazio. Bio bih vani s prijateljima."

Oglasi

"Imao sam novca, živio sam kao kralj. Nikada nisam bio u teretani. To kasnije promijeni vašu karijeru."

"Kupio sam tri auta u jednom danu dok sam bio u Tottenhamu: Lamborghini, Hummer i Cadillac."

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ccvlndpslb-/?hl=en[/instagram]

Iz svega je naučio važnu životnu lekciju. To je i poručio mladim igračima koji ubrzo zarade ogroman novac i mijenja im se život.

"Mladima kažem: 'Ne možete kupiti sreću.' Nisam igrao, imao sam porodičnih problema, ispadao bih iz ekipe."

"Tražio sam sreću u materijalnim stvarima: auto te čini sretnim jednu sedmicu. Kupio sam tri da budem sretan tri sedmice."

Boateng je ove sezone upisao deset nastupa za Herthu, još ranije je najavio da će se oprostiti od fudbala po isteku ugovora u julu te će se okrenuti porodičnom životu. Čini se da je da 36 godina konačno sazrio.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf3-PX5tDFK/?hl=en[/instagram]

Do sada se ženio tri puta, posljednji put je to uradio ljetos kada je za životnu saputnicu izabrao prelijepu Valentinu Fradegradu. Njih dvoje su se vjenčali i u metaverzu te tako probili led kada su u pitanju "digitalne svadbe", a fudbaler je uzeo i ženino prezime.

Top Komentari

ZeMska
Barcelona,nista,ha!?veliki las palmas se ne zaboravlja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi