Khabib oduševio muslimane širom svijeta objavom na Instagramu: "Meka je kao rijeka"

Oglasio se

Khabib oduševio muslimane širom svijeta objavom na Instagramu: "Meka je kao rijeka"

E. Čaušević

Khabib Nurmagomedov već nekoliko godina uživa u penziji i najviše vremena provodi s porodicom i prijateljima.

Khabib je odlučio da se penzioniše krajem 2020. godine nakon što je u Abu Dhabiju pobijedio Justina Gaethjea i ostao je prvak UFC-a, a potom je nakon meča poručio da ide u penziju.

Dagestanac je nakon meča pao na pod i počeo je da plače jer mu je nekoliko sedmica prije ovog meča preminuo otac, te je to za njega bio zadnji meč u karijeri.

Khabib je obećao svojoj majci da je to za njega posljednja borba i da nema smisla da se bori jer njjegov otac više neće biti u njegovom uglu. Otišao je u penziju na najbolji način i nije prekršio svoje obećanje iako su mu nudili milione i milione da se vrati.

Ovaj borac je nakon što se penzionisao odlučio posvetiti nekim drugim stvarima u životu, te pokušava što više vremena provesti sa svojom porodicom i prijateljima.

Jasno je da i vjera igra veliku ulogu u Khabibovom životu i da je on maksimalno posvećen islamu, a to je pokazao i svojom jučerašnjom objavom na Instagramu.

Khabib je još jednom odlučio da posjeti Meku koja je najsvetije mjesto za muslimane, a pored fotografije objavio je i opis koji je oduševio muslimane širom svijeta.

"Za mene je Meka kao rijeka u kojoj možeš da se okupaš i izađeš potpuno čist. Uostalom, sve sluge Svemogućeg trebaju čišćenje duše više nego išta drugo", napisao je Khabib i dodao.

"Neka nam Allah oprosti i uputi nas na pravi put".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi