Skromna studentica predugo je čekala zvijezdu Eura: "Neću se ženiti"

Ljubav uvijek pobjeđuje

Skromna studentica predugo je čekala zvijezdu Eura: "Neću se ženiti"

Edmir Škorić

S 23 godine ima titulu prvaka Italije, ali najsretniji dan u životu mu je bio nedavno na Evropskom prvenstvu. Na terenu briljira, karijera ide uzlaznom putanjom, a napokon je ispunio najveću želju svojoj izabranici.

Kada je iz Dinamo Batumija došao u ljeto 2022. godine bio je malo poznati krilni fudbaler sa imenom i prezimenom kojima je teško bilo napisati ili izgovoriti. Ipak, već u prvoj sezoni postao je prvak Italije sa Napolijem, a on bio jedan od ključnih igrača.

Khvicha Kvaratskhelia smatra se jednim od najvećih fudbalskih talenata. Tri puta je izabran za igrača godine u Gruziji, a sada predstavlja na najbolji način ovu zemlju na Evropskom prvenstvu.

Malo ko je Gruzijcima vjerovao, ali su u 3. kolu pobijedili Portugal s 2:0 i prošli u osminu finala. Nakon te utakmice, Khvicha je uočen kako u svlačionici pozira u dresu svog idola Cristiana Ronalda, kojeg je prethodno tješio na terenu.

Njegova reprezentacija je pravi hit ovoljetnog Eura, a pokušat će napraviti još veću senzaciju u nedjelju u meču protiv jednog od najvećih favorita, selekcije Španije. Iako pamti dan kada je slavio veliki Scudetto u Napulju, Kvaratskhelia najsretnijim smatra danom kada je izborio osminu finala Eura

Oglasi

"Ovo je najbolji dan u mom životu jer je bilo teže ovo napraviti s gruzijskom momčadi nego osvojiti Scudetto s Napolijem. Oduvijek mi je bio san igrati za reprezentaciju i prošli smo dalje, teško je opisati emocije".

Dok Khvicha ne prestaje da oduševljava, njegova skromna djevojka ,studentica medicine, Nitsu Tavadze sve vrijeme imala je samo jedno pitanje: "Kada ćeš me oženiti?"

Nitsa je buduća doktorica. Studirala je na Medicinskom fakultetu u Tbilisiju. Zbog toga se još uvijek ne može preseliti u Napulj. Nitsa i Khvicha pišu i zovu se s vremena na vrijeme i susreću se uglavnom tokom odmora ili međunarodnih pauza kad se Kvaratskhelia vrati u Gruziju.

Slavni gruzijski pr - Kvhicha Kvaratskhelia i supruga Nista Tavadze

Osim toga, kada Nitsa nema predavanja ili seminare, dolazi u Napulj i posjećuje utakmice Napolija kako bi bodrila svog dečka. Prema Khvichi, ona je vrlo emotivna i može čak i plakati kada on postigne gol, a on golove slavi tako što prstima napravi slovo T.

Kvaratskhelia je siguran da je njegova djevojka bila spremna za vezu na daljinu. "Žene i nevjeste fudbalera znaju da nas ne mogu zvati ili pisati svaki dan jer imamo raspored, treninge i utakmice. Moja djevojka to jako dobro zna i sve razumije", kaže Khvicha.

Oglasi

Khvicha ima 23, a Nitsa 22 godine. Njihov zajednički prijatelj upoznao ih je 2021. i počeli su izlaziti mjesec dana kasnije. Nitsa i Khvicha su jako lijep par čija ljubav je tako velika da je teško išta može zaustaviti.

Ipak, ona je morala biti jako strpljiva, pošto on nije imao plan da se ženi. "Neću se još ženiti. Nitsa zna da ću imati puno posla. Trebao bih biti fokusiran i smiren, svim fudbalerima je teško imati djevojku", kazao je ranije Kvaratskhelia.

Ipak, Khvicha je shvatio koliko je važna ljubav i Nitsu je odlučio zaprostiti, a onda su se i vjenčali. Ako je Kvichi prolaz u osminu finala bio najsretniji dan u životu, nema nikakve sumnje da je njoj bio onaj kada je izgovorila sudbonosno DA muškarcu svog života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi