Kvaratskhelia nije ni stigao proslaviti senzaciju, drugi mu ruše snove: "To kažu? Pa ne znam.."

Hit igrač Evropskog prvenstva

Kvaratskhelia nije ni stigao proslaviti senzaciju, drugi mu ruše snove: "To kažu? Pa ne znam.."

Admin Čaušević

Na prvom učešću na Evropskom prvenstvu Khvicha Kvaratskhelia je ispisao historiju. Odveo je svoju Gruziju do osmine finala te se pobrinuo za najveće iznenađenje Eura i sada čeka transfer karijere.

Svaki veliki turnir donese senzaciju. Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj to je selekcija Gruzije predvođena legendarnim Willyjem Sagnolom sa klupe.

Prvo ime ekipe je svakako Kvaratskhelia koji je svoj najbolji meč odigrao u ključnom meču. Bilo je to u pobjedi nad Portugalom kada je zabio i vodeći gol.

Magični Gruzijac je posljednje dvije sezone član Napolija i nakon Evropskog prvenstva se nadao velikom transferu s kojim bi zaradio ogroman novac.

Popularnog Kvaradonu silno u svojim redovima želi vidjeti PSG, ali nakon prolaska u nokaut fazu za njega je stigla vijest.

Novi trener Napolija Antonio Conte je tokom utakmice Gruzija - Portugal dao kategorične izjave. Jasno je poručio da je on taj koji odlučuje.

Oglasi

"On ostaje, uopšte ne sumnjam u to. Sumnje ne morate imati ni vi. Bio sam vrlo kategoričan u vezi s tim. To mi je rekao i predsjednik De Laurentiis.

Kvaratskhelia je tip igrača kakvih je sve manje s takvim karakteristikama i to je razlog zašto nismo hiroviti kada kažemo da ostaje", poručio je Conte.

Nakon utakmice s Portugalom novinari su gruzijskom ofanzivcu prenijeli Conteove riječi i uopšte mu se nisu svidjele.

"Trener je rekao da ostajem? To ne znam još uvijek, poštujem ga jer je jedan od najboljih na svijetu, ali želim još vremena da razmislim."

"Poštujem i volim Napoli, ali još ne mogu dati siguran odgovor po pitanju svoje budućnosti", kazao je 23-godišnjak.

Oglasi

Jasno je da se Kvaratskhelia želi okušati u nekom drugom klubu ili jačoj ligi od italijanske Serije A zbog čega slijedi mukotrpni pregovori sa De Laruentiisom koji je poznat kao tvrd orah.

On je bio predvodnik generacije Napolija koja je nakon duže od tri decenije osvojila Scudetto, ali uspjeh s Gruzijom je istako kao sretniji trenutak u karijeri.

"Scudetto je bio nezaboravan trenutak za mene, ali danas sam sretniji jer kada igraš za svoju zemlju, to te čini tako ponosnim"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je najsretniji dan u mom životu. osvajanje Scudetta bio je moj san, a i ovo je bio moj san. Teško je pretočiti svoje emocije u riječi, tako sam sretan."

Osim PSG-a, Kvaratskheliju u svojim redovima želi i Liverpoolu pa i nije čudo što mu se ide iz Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi