Kasno sinoć, u sjeni Evropskog prvenstva, izbila žestoka svađa između Napolija i oca Kvaratshkelije
FOTO: EPA

Želi da ide

Kasno sinoć, u sjeni Evropskog prvenstva, izbila žestoka svađa između Napolija i oca Kvaratshkelije

Esmer Oštraković

Pravu buru kasno sinoć pokrenuli su agent i otac najboljeg igrača Napolija, a radi se naravno o Kvaratshkeliji koji se sa svojom Gruzijom nalazi na Evropskom prvenstvu.

Nedavno je upravo agent gruzijskog reprezentativca javno rekao da je na adresu Napolija stigla konkretna ponuda za igrača kojeg predstavlja i to u iznosu do 100 miliona eura.

Khvicha Kvaratskhelia je 23-godišnji fudbaler Napolija i jedan od najboljih lijevokrilnih igrača na svijetu. Ima sjajnu statistiku otkako je došao u Italiju.

Prošle sezone je s Napolijem bio prvak, ali ove su svi u Napulju razočarali, mada je Gruzijac i u tako lošoj sezoni zabio 11 golova i dodao 8 asistencija na 34 utakmice.

Otkako ga je 2022. godine Napoli doveo iz Dinamo Batumija (Gruzija), Khvaratskhelia se povezuje sa drugim velikanima sa prostora Starog kontinenta, a nedavno je došla i konkretna ponuda koju bi Napoli mogao razmotriti, pa i prihvatiti.

Oglasi

Kasno sinoć njegov otac napravio je pravu pometnju jer je javno rekao da želi da njegov sin napusti Napoli.

"Ne želim da Khvicha ostane u Napoliju.

Radio je sa četiri različita trenera u godini dana. To me mnogo brine. On će donijeti odluku, ali za mene to nije uredu.

Nisam razgovarao sa njim o ovoj temi i neći sve dok je na Evropskom prvenstvu", rekao je otac Kvaratskhelije.

Oglasi

Zanimljivo je da je predsjednik Napolija de Laurentiis poslao ponudu za novi ugvoor igrači sa povećanom platom, te sa otkupnom klauzulom.

Sve ovo se dogodilo nakon što se uprava PSG-a javila sa svojom ponudom od 100 miliona eura. Odluka je sada na igraču.

Zanimljivo je da su se nakon riječi oca njihovog fudbaler oglasili i iz Napolija.

"Nakon što su iz Kvaratshkelijinog kampa odlučili govoriti želimo ih podsjetiti da je on pod ugovorom do juna 2027. godine.

Kvaratskhelija nije na prodaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov agent ne odlučuje gdje će on igrati nego napoli sve dok je on pod ugovorom", objavili su iz Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi