Rodila se nova ljubav u svijetu sporta: Vezu krili pola godine, prva čestitala legendarna šampionka

Oktrile ih zajedničke fotografije

Rodila se nova ljubav u svijetu sporta: Vezu krili pola godine, prva čestitala legendarna šampionka

H. Zilić

Rodila se još jedna velika ljubav u svijetu sporta.

Jedni od najboljih skijaša današnjice Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Amerikanka Mikaela Shiffrin uplovili su u ljubavne vode i u sretnoj su vezi.

Par je dugo skrivao svoju vezu, ali otkrile su ih zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a ranije je jedan američki magazin pisao kako je Mikaela pronašla ljubav na "snijegu" ne otkrivajući o kome se zapravo radi.

I Kilde i Shifrrinova su imali tešku godinu, kako na bazi povreda, tako i porodičnim problemima, dosta se to odrazilo na rezultate i formu i čini se da su jedno drugom bili velika podrška.

Čestitke stižu sa svih strana, a prva se oglasila legendarna šampionka Lidnsey Vonn koja nije krile oduševljenje zbog pomenutih kolega sa skijališta.

Kilde i Shiffrinova lagano izlaze iz tajnosti, a navodno su zajedno sedam mjeseci.

Shifrrinova je velika podrška Kildeu koji se oporavlja od povrede i lagano vraća treninzima, a krajem augusta ga možemo očekivati i na prvim glečerskim treninzima na skijama.

Kilde je u dosadšanjoj karijeri ostvario šest trijumfa, 20 podijuma  i osvojio je Vleiki kristalni globus u Svjetskom kupu, dok Mikaela SHiffrin već iza sebe ima nekoliko rekorda, 69 puta sje slavila u Svjetskom kupu, 106 puta bila na podijumu i tri puta je osvajala Veliki kristalni globus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi