Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

SportSport.ba vam danas donosi prognozu parova iz Francuske, Islanda i Španije.

SPAIN: Copa del Rey 20:30
Sevilla - Celta Vigo tip X, under 2,5

U ovoj fazi takmičenja u Kupu kralja ulog je veliki i obje ekipe će pokušati da ostavre što bolji rezultat u prvoj utakmici. Naravno da je u Sevilji povoljan rezutat za domaće i goste umnogome različit. Celta je nakon prilično dobrog početka sezone posustala, ali bi baš u kupu mogla pokazati pravo lice.

Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova jer je važnost meča velika, a teško je očekivati da jedna od ekipa obezbjedi prolaz u prvom meču.

FRANCE: Ligue 1 21:00
Rennes - St Etienne tip X, under 2,5

p klub u p n i g-r b
8 Rennes 23 8 10 5 32:29 34
11 St. Etienne 23 10 3 10 25:27 33

Iako ekipe djeli samo jedan bod na tabeli, simptomatično je da gosti imaju puno manje nerješenih susreta. To govori da igraju na sve ili ništa. Problem gostiju je prilično loša efikasnost. Derbi sredine tabele je prilika za obje ekipe da krenu prema vrhu.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova.

ICELAND: Reykjavik Cup - Play Offs 19:45
Leiknir - Fjolnir

Ako želite da gledate mnogo golova, onda ste na pravom mjestu. Možda to ima veze sa tim što su islanđani odbili evropske integracije, MMF i pozatvarali bankarske lihvare. Nekako je sve to pratio i prvi plasman nacionalnog tima na jedno veće takmičenje.

Kada je riječ o pripremnim utakmicama onda u duelu ova dva tima moramo, prema dosadašnjim rezultatima, očekivati "goleadu". Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. U dosadašnjoj fazi takmičenja ova dva tima su imali i 8:1, 5:1..., pa bi manje od 2,5 golova bilo pravo iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti