Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

Nastavljamo s preporukama za kladioničare, ovaj put donosimo još tri analize nogometnih utakmica.

AUSTRIA: Erste Liga 20:30
LASK Linz - St. Polten tip X, under 2,5

p TIM U P N I GR B
1. St. Polten 24 16 2 6 42:25 50
2. LASK 24 14 4 6 40:23 46

Derbi Erste Liga-e koji može da odluči novog člana društva najboljih, igra se između LASK-a i St. Poltena. Domaći će imati težak zadatak jer je bodovna razlika 4 boda, i pored ove pobjede treba im još neki kiks vodeće ekipe. Gostima bi sa druge strane odgovarao i nerješen rezultat.

Obje ekipe imaju tri pobjede u nizu i sigurno je da će jedna ekipa prekinuti taj niz. Preporuka je da igrate tip X i manje od 2,5 golova. Iako obje ekipe imaju najmanje nerješenih rezultata, očekujemo da ipak svaka ekipa odnese po bod.

DENMARK: Superliga 18:00
Aalborg - Nordsjaelland tip X, under 2,5

P TIM U P N I GR B
3. Aalborg 22 11 3 8 44:33 36
8. Norsjaelland 22 9 2 11 24:32 29


Iako je domaćin u velikoj bodovnoj prednosti, na ruku im ne idu samo dva boda u četri posljednja meča. Sa druge strane gosti imaju dvije pobjede u tri meča. Posebno je značajan "skalp" vodeće ekipe u posljednjem kolu. Kako obje ekipe imaju najmanje nerješenih ishoda, možemo očekivati borbenu utakmicu. Naša preporuka je da igrate tip X, i manje od 2,5 golova.

Iako obje ekipe imaju zajedno samo 5 nerješenih ishoda, moglo bi da se desi da upravo počnu da ispunjavaju i tu kolonu na tabeli.

ROMANIA: Liga 1 - Championship Group 19:30
Din. Bucuresti - Astra tip X, under 2,5

P TIM U P N I GR B
2. Astra 3 2 0 1 3:2 32
4. Dinamo B. 3 0 3 0 2:2 27



U jednom od derbija rumunske lige za prvaka sastaju se Astra i Dinamo. Astra je prednosti na tebeli zahvaljujući bodovima iz regularnog djela sezone. Dinamo je, sa druge strane, prilično pokvarili svoje šanse sa tri vezana nerješena ishoda.

Astri bi pobjeda u ovom zaostalom meču, pomogla da ponovo samostalno zasjednu na vrh tabele. Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Rumunski fudbal nam rjetko donese utakmice bogate golovima, pa to očekujemo i u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi