Ko najviše zarađuje od Instagrama?

Sportisti 'grabe' novac na sve strane

Ko najviše zarađuje od Instagrama?

M. Šljivak

Marketinške aktivnosti vrhunskih sportista gotovo da su im bitni kao i nastupi na terenu.

Ogroman novac se vrti i u ovom svijetu, a najbolji fudbaleri maksimalno koriste Instagram, kako bi svoj račun dodatno napunili.

Očekivano, najviše od jednog Instagam posta zaradi fudbaler Juventusa Cristiano Ronaldo. CR ima 173 miliona pratilaca, a od jedne objave može zaraditi čak 784.000 funti.

Iza njega su također velika imena. Brazilac Neymar 'uzme' čak 580.000 funti za jednu objavu, a preko pola miliona funti dobija i Lionel Messi (521.000).

Ostali sportisti imaju mnogo manje zarade, ali i to su cifre od kojih boli glava. Interesantno je svakako da odavno penzionisani David Beckham još uvijek itekako popularan i po objavi može zaraditi 287.000 funti.

Pored fudbalera na listi od 10 najplaćenijih su samo dvojica van svijeta ovog sporta. To su košarkaš LeBron James koji zarađuje 219.000 funti po objavi, te igrač kriketa Virat Kohli.

Njemu aktivnosti na Instagramu donose sasvim dobrih 158.000 funti...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi