Prije svoje smrti uložio novac u kompaniju od koje je njegova porodica dobila 400 miliona dolara

Bryant je bio i sjajan biznismen

Prije svoje smrti uložio novac u kompaniju od koje je njegova porodica dobila 400 miliona dolara

E. Čaušević

Kobe Bryant je tragično stradao prije skoro dvije godine što je uzdrmalo cijeli svijet.

Legendarni NBA košarkaš poginuo je u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, a u ovoj nesreći je između ostalih stradala i njegova kćerka Gianna.

Nesreća nekadašnjeg košarkaša Lakersa je žestoku uzdrmala sportsku javnost, te mnogi na prvu nisu vjerovali da je to istina.

Iza njega je ostala supruga Vanessa i još tri kćerke. No, ono što je zanimljivo jeste da je Bryant bio zaista odličan biznismen nakon što je završio karijeru, a njegova porodica je nedavno zbog toga zaradila ogroman novac.

Naime, američki mediji objavili su da je Bryant prije svoje smrti odlučio da uloži novac u kompaniju Bodyarmor koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih napitaka.

To se pokazalo kao odličan potez jer je Bryantova porodica zaradila čak 400 miliona dolaza zbog toga. Kobe je u ovaj biznis uložio šest miliona dolara, a direktorsku poziciju u kompaniji preuzela je njegova supruga Vanessa nakon Bryantove tragične smrti.

Nedavno je kompanija počela fantastično da posluje, a jučer su je vlasnici prodali za čak osam milijardi dolara. Od prodaje kompanije Bodyarmor porodica Bryant zaradila je čak 400 miliona dolara.

Top Komentari

pjanke.sa
Njih dvoje nema. 400 milijardi nece pomoci porodici.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi