Vanessa Bryant tužila šerifa iz Los Angelesa

Vanessa Bryant tužila šerifa iz Los Angelesa

A. Beganović

Vanessa Bryant, udovica košarkaša Kobea Bryanta, pokrenula je tužbu protiv šerifa u Los Angelesu i njegovog odjela jer su neki policajci snimili i podijelili fotografije nesreće u kojoj su smrtno stradali Kobe i njihova kćerka Giania.

U tužbi se navodi da je osam policajaca prisutnih na mjestu nesreće izvadilo svoje mobitele i fotografisali mrtvu djecu, roditelje i trenera, a te fotografije su snimili u svoje lično zadovoljstvo.

Također, navodi se da su fotografije podijeljene izvan kruga istrage što se smatra zločinom i što je strogo zabranjeno u propisima policije.

Šerif iz Los Angelesa, Alex Villanuvea, još ranije je priznao da fotografije postoje, ali je u svoju odbranu naveo da je naredio njihovo trenutno uništenje.

Podsjetimo, još uvijek traje istraga kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće, a sve ukazuje na to da je pilot helikoptera bio dezorijentisan i da je došlo do greške u komunikaciji s kontrolnim tornjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi