Koliko vrijedi Neymarova objava na društvenim mrežama? "Prava sitnica" - skoro 500.000 eura

Zvijezda PSG-a je "magnet" za profit

Koliko vrijedi Neymarova objava na društvenim mrežama? "Prava sitnica" - skoro 500.000 eura

Teme:

Nova analiza Neymarovog potencijala za stvaranje profita kroz ugovore sa sponzorima je jasno pokazala da je Brazilac prava mašina za pravljenje novca.

Neymar je prošlog ljeta zamijenio Nou Camp Parkom prinčeva i zauzvrat dobio basnoslovnu platu koja iznosi oko 37 miliona eura godišnje. Međutim, njegova primanja od kluba čine se kao džeparac kada se uzme u obzir koliko on može zaraditi od svog angažmana na društvenim mrežama.

Tako je Marca prenijela da se vjeruje da Brazilac od svake objave na društvenim mrežama, bilo da se radi o Twitter, Instagramu ili nekoj sasvim drugoj platformi, može zaraditi i do 459.000 eura.

Naravno on novac zarađuje samo od objava u kojima na različite načine promoviše svoje sponzore i njihove proizvode. Najskoriji primjer "poslovne" aktivnosti Brazilca na društvenim mrežama jesu i njegovi postovi na kojima promoviše nove Nike-ove "Mercurial" kopačke.

"Ako uzmemo u obzir sav sadržaj koji je Neymar objavio tokom januara, možemo procijeniti da je ukupna vrijednost istog bila oko 34 miliona eura... Radi se o iznosu koji bi 'brendovi' trebali uložiti u reklamiranje kako bi postigli isti stepen eksponiranosti", poručio je Christian Oliveres, komercijalni direktor Blinkfirea, kompanije koja se bavi mjerenjem i procjenom medijske vrijednosti i uticaja.

Vrijednost Neymarovih objava u budućnosti može samo rasti, s obzirom da raste i broj njegovih pratilaca na društvenim mrežama. Tako fudbalera PSG-a trenutno na Instagramu prati oko 88.8, na Facebooku 60, a na Twitteru 37.6 miliona ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi