Koštao ga dug jezik: Maradoni zabranjen ulazak u SAD

Zbog komentarisanja Donalda Trumpa

Koštao ga dug jezik: Maradoni zabranjen ulazak u SAD

Za mnoge najbolji fudbaler svih vremena Diego Armando Maradona dobio je zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države, javljaju inostrani mediji.

Maradona nije uspio dobiti vizu za ulazak u SAD zbog svojih uvredljivih komentara na račun predsjednika Donalda Trumpa, kojeg je jednom prilikom javno kritikovao gostujući u TV emisiji.

"Njega ne doživljavam kao političara jer me podsjeća na likove iz crtanih filmova. Čim vidim Donalda Trumpa na TV-u, promijenim kanal ili ugasim televizor", govorio je tada Maradona, koji je istovremeno hvalio predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Maradonu je dug jezik još jednom koštao, pošto mu je odbijena viza. Legendarni Argentinac želi otputovati u Miami kako bi prisustvovao saslušanju svoje bivše supruge, ali kako sada stoje stvari, od toga neće biti ništa.

Interesantno, Maradona u Sjedinjenim Američkim Državama nije bio još od 1994. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi