Maradona dobio kip u Indiji, ali svi se pitaju: Ko je ovo?

Čini se da je i Diego razočaran

Maradona dobio kip u Indiji, ali svi se pitaju: Ko je ovo?

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena Diego Armando Maradona od danas ima svoju statuu i u Indiji.

Maradona je lično prisustvovao ceremoniji u Kolkati gdje je predstavio svoj kip, ali ni on nije izgledao baš prezadovoljno kada je vidio kako izgleda njegova statua.

Naravno, društvene mreže su brzo 'eksplodirale' i mnogi su se vrlo brzo prisjetili loše statue Cristiana Ronalda, koja je i dan danas predmet podsmijavanja.

Neki od najzanimljivijih komentara na Maradoninu statuu su da ona, zapravo, više podsjeća na Larryja Birda, Royja Hodgsona i Bobby Ewinga, a neki su se našalili riječima da im je "drago vidjeti da se dečko koji je napravio famoznu Ronaldovu sklupturu još uvijek bavi tim poslom".

Zanimljivo je da Diego Armando Maradona sada ima čak 12 svojih statua širom planete, što je dovoljan dokaz o kakvoj ikoni je riječ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi