Kraljica Elizabeta konačno otkrila za koji klub navija

Sve je iznenadila izborom

Kraljica Elizabeta konačno otkrila za koji klub navija

S. Grebović

Opšte je poznato da je britanska krajljica Elizabeta II velika ljubiteljica najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Dugo je vremena bilo nepoznato koji je njen omiljeni fudbalski tim, a sada je konačno otkirila o kome se radi.

Na veliko iznenađenje osoblja Buckinghamske palače, priznala je da je pristalica West Hama.

95-godišnja Britanka nikada prije nije otkrivala za koji tima navija iz razloga što je željela da bude neutralna po tom pitanju, a način na koji se saznalo koji tim podržava posebno je zanimljiv.

Naime, ona je jedne prilike čula jednog od zaposlenika palače koji je fan Millwalla kako razgovara s drugim članom osoblja o derbiju protiv velikog rivala West Hama, nakon čega je otkrila da podžava Čekićare.

Ovu je priču davne 2009. godine objavio Daily Mirror, istaknuvši da njene simpatije prema popularnim Čekićima potiču od divljenja prema bivšem menadžeru West Hama Ronu Greenwoodu, koji je klub vodio do osvajanja FA Cupa i Kupa pobjednika kupova.

Upoznala ga je nekoliko puta i 1981. mu je dodijelila orden Britanskog carstva.

Britanska kraljica čest je gost na fudbalskim utakmicama, a u nekoliko navrata lično je dodjeljivala pehar za pobjednika FA Kupa pobjedničkoj ekipi.

Top Komentari

vence
upoznala ga je nekoliko puta? :D
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti