Lingardu ukraden skupocjeni sat iz svlačionice West Hama

Kakav maler

Lingardu ukraden skupocjeni sat iz svlačionice West Hama

S. Grebović

Čekićari su u posljednjoj utakmici Premiershipa u 38. kolu na svom terenu slavili sigurnu pobjedu nad Southamptonom od 3:0.

Dvostruki strijelac za Čekićare bio je Španac Pablo Fornalis dok je jedan dao Rice pred sami kraj meča.

Svih 90 minuta ovog susreta odigrao je i ove polusezone sjajni Jesse Lingard, ali dok je igrao, ni slutio nije šta se dešava u svlačionici njegovog tima. Naime, za vrijeme ove utakmice neko je iz njegovog džepa ukrao skupocjeni sat. 

Igrač i klub su istog tog dana obavjestili policiju kojoj nije bilo jasno kako se neko tek tako mogao ušunjati u dobro čuvanu svlačionicu i ukrasti pomenuti sat.

Lingard je poznat kao veliki obožavatelj skupocjenih satova. Neki od njih koštali su više hiljada dolara, a ukradeni sat dizajnirao je čuveni Richard Mille.

"Sigurnost na stadionu je inače na vrhunskom nivou. Osoblje koje čuva igrače i njihove stvari vrhunski je obučeno, no očigledno da su propusti mogući i nama. Nikada nikome ne bi palo na pamet da bi se moglo uzeti odatle. To je pravi šok kako za nas tako i za samog igrača", glasilo je šturo saopštenje policije.

Inače, Jesse Lingard je ove zime iz Manchester Uniteda poslan na posudbu West Hamu u kome zaista briljira. Na 16 utakmica postigao je čak devet golova i asistirao za njih pet, što je podatak vrijeda zaista svakog divljenja i zbog kojeg će Solskjaer ozbiljno razmisliti o njegovom povratku.

Čekićari imaju sjajnu sezonu iza sebe. Takmičenje u Premier ligi završili su na sjajnoj šestoj poziciji koja ih naredne sezone vodi u grupnu fazu Lige Evrope što je za njih odličan uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi