Legendarni Hakan Šukur je u Turskoj terorista: Briga me šta mogu izgubiti ako humanost pobijedi...
(Foto: EPA)

Sada živi u Los Angelesu

Legendarni Hakan Šukur je u Turskoj terorista: Briga me šta mogu izgubiti ako humanost pobijedi...

Midhat Šljivak

Legendarni turski fudbaler Hakan Šukur do kraja života neće moći da kroči u svoju zemlju.

Jedan od najboljih igrača i historiji turskog fudbala proglašen je terororistom nakon što je u ovoj zemlji prije nekoliko godina pokušan državni udar.

Iako je pokušao dokazati da nije imao nikakve veze sa državnim udarom to mu nije prošlo. Kako bi se spasio zatvora morao je pobjeći iz zemlje, a danas živi u Los Angelesu, gdje je vlasnik restorana.

Šukur je, kao i većina sportista koji su proglašeni nepoželjnim u Turskoj, često kritičar režima predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon napada turskih snaga u Siriji, ponovo se oglasio.

"Moje je da se borim za pravdu, demokratiju, slobod i ljudsku čast. Baš me briga šta mogu izgubiti ako humanost pobijedi na kraju", poručio je Šukur.

Na njegovu žalost tu borbu mora voditi iz SAD-a, gdje je dobio politički azil, a u Turskoj su sva njegova dostignuća izbrisana i kao da nikada nije postojao.

U bogatoj karijeri Šukur je većinom igrao za Galatasaray, a nastupao je još za Bursu, Sakaryaspor, Torino, Inter i Parmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti