Slavni fudbaler Messiju rekao: "Daj mi Antonelu"; Od tog trenutka za njega je počeo pakao!

Tu mu je bio i kraj

Slavni fudbaler Messiju rekao: "Daj mi Antonelu"; Od tog trenutka za njega je počeo pakao!

Admin Čaušević

Jedan nepristojan komentar bio je dovoljan da sjajni fudbaler okonča svoju karijeru u reprezentaciji Argentine. Sve se dešavalo tokom Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru kada su se Gaučosi popeli na krov svijeta, a prava istina je otkrivena tek sada.

Mnoge je iznenadilo isključenje Papua Gomeza, svjetskog prvaka s Argentinom sa liste pozvanih igrača koje je selektor Lionel Scaloni pravio u martu, a potom i sa sljedeće liste u junu za ukupno četiri prijateljske utakmice, te ponovo za početak kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo.

Ovaj 35-godišnji bivši ofanzivac je u oktobru suspendovan na dvije godine zbog dopinga, ali i dok je mogao konkurisati za utakmice selektor Gaučosa ga više nije zvao.

Pretpostavlja se da je su vođe svlačionice stavile veto na poziv popularnog Papua, a u posljednjih nekoliko sati pojavila se i pozadina priče koja uključuje kapitena i apsolutnog vođu Argentine Lea Messija te njegovu suprugu Antonelu Roccuzzo.

Papu Gomez je automatski izbačen iz reprezentacije Argentine

Navodno je za sve kriv neprimjereni komentar kojeg je ostavio Gomez nakon što je pretjerao u zanosu slavlja poslije eliminacije Nizozemske na Svjetskom prvenstvu.

Sada je tokom jedne emisije u Argentini ispričano šta se zapravo desilo. Gomez je u naletu slavlja pred svima pa i samim Messijem tražio da mu daju Antonelu.

Oglasi

"Ne znam tačno u kojoj utakmici, možda nakon Nizozemske. Svi su sretni jer su prošli, svi u svlačionici počinju pjevajući kao ludi. Šta je rekao Papu u tom momentu: 'Dajte mi Antonelu'", ispričao je jedan od novinara.

Komentar koji nije iznervirao samo Messija, nego i ostale njegove saigrače, do te mjere da bi Gomez automatski bio ostavljen po strani u svlačionici te je na neki način protjeran kao strano tijelo.

Ne samo da je Gomez ostao bez poziva u reprezentaciju već su mu i mnoge reprezentativne kolege okrenule leđa, prestali su s njim komunicirati te su ga čak otpratili na društvenim mrežama.

Nakon što je igrao za Sevillu prošle sezone, iskusni fudbaler je nekoliko mjeseci bio bez kluba. Odlučio je potpisati za Monzu, ali je stigla suspenzija od dvije godine zbog pozitivnog doping testa.

Sa druge strane za Messija i Antonellu se proteklih sedmica pisalo kako je njihov brak u krizi, spominjao se i mogući razvod, međutim kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi