Bratići se zovu Leo Messi i Cristiano Ronaldo i želja im je igrati za Hrvatsku
Dva brata sinovima su dali imena Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Žive u Slavonskom Brodu

Bratići se zovu Leo Messi i Cristiano Ronaldo i želja im je igrati za Hrvatsku

E. Ganibegović

Jedna od priča iz rubrike "vjerovali ili ne". Na granici s Bosnom i Hercegovinom, u Hrvatskoj, žive Leo Messi i Cristiano Ronaldo i želja im je igrati za Hrvatsku.

Da je fudbal odavno više od sporta i više od "najvažnije sporedne stvari na svijetu", kako se popularno opisuje, jasno je mnogima.

Još jedna potvrda toga dolazi nam nedaleko od Bosne i Hercegovine, tačnije iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj.

Braća Stojanović veliki su fanovi Barcelone i Real Madrida, samim tim Lionela Messija i Cristiana Ronalda, pa su svojim sinovima dali imena Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Dva dječaka danas imaju devet godina i želja im je da jednog dana zaigraju za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske, a najdraži hrvatski reprezentativac im je Luka Modrić.

"Jednostavno navijamo za te klubove, ja i brat. Kad je supruga ostala trudna ja sam odlučio odmah da ću svom sinu dati ime Leo Messi, brat je isto tako odlučio Cristiano Ronaldo", objasnio je otac Lea Messija, Željko Stojanović.

Oglasi

Obojica su rekli da bi voljeli postati Leo Messi, odnosno Cristiano Ronaldo. U fudbalskom smislu, jer imenom već jesu.

"Učiteljica je isto bila iznenađena, otud nam ta imena. Mi smo rekli da smo se odlučili za to i to je to", rekao je otac Stojanović

"Dok je bio El Clasico, dok je bio Messi u Barceloni, Ronaldo u Real Madridu, to je bilo, mi se svi skupljamo. Brat navija za Real, ja za Barcelonu i sve bude dobro", prepričao je Stojanović u razgovoru za RTL. 

Leo Messi tvrdi da mu svi kažu da je najbolji igrač, dok je Cristiano Ronaldo za njega rekao da mu je dobar prijatelj.

Ko zna, možda u budućnosti za Hrvatsku zaigraju Leo Messi i Cristiano Ronaldo. 

Top Komentari

Hordas_00
Bakarni messi i ronaldo
3 0
edo111
Ciganska posla,to samo oni mogu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi