Beg je poprilična cicija: Messi je težak 600 miliona dolara, ali se 'zakačio' za jedno odijelo

Napravio bizaran potez

Beg je poprilična cicija: Messi je težak 600 miliona dolara, ali se 'zakačio' za jedno odijelo

M. Šljivak

Lionel Messi (35) proglašen je jučer za najboljeg sportistu svijeta. Laureus nagradu Leo je dobio po drugi put u karijeri, ali fanovi koji imaju 'oko za detalje' primijetili su nešto što niko nije mogao ni pomisliti da će se desiti. Argentinac je na dodjelu nagrade došao u odijelu u kojem je nekoliko dana ranije snimio izvinjenje navijačima PSG-a.

Lionel Messi je čovjek o kojem se dosta priča u posljednje vrijeme. Argentinac je odlučio napustiti PSG na kraju sezone, bio je pod suspenzijom kluba, koja je ukinuta nakon što je uputio izvinjenje.

Jučer se Messi pojavio na dodjeli Laureus nagrade za najboljeg sportistu svijeta. On je taj koji je podigao trofej, a fanovi su primijetili da je jedan od najbogatijih sportista planete na dodjelu stigao u potpuno istom odijelu kao na videu izvinjenja.

To je mnoge razočaralo. Smatraju da bi Leo, kao jedan od najbogatijih sportista svijeta, jednostavno morao da bude poseban i da ne koristi isto odijelo u nekoliko dana.

Lionel Messi trenutno je 'težak' oko 600 miliona eura. Godinama je u vrhu liste najplaćenijih i zaista je bizarno da koristi isto odijelo jer ih može kupiti kada to god poželi.

Oglasi

Messi govorom zakucao posljednji ekser u odnos s PSG-om

Nagrada za najboljeg sportistu svijeta pripala je po drugi put Lionelu Messiju. Argentinac je preuzeo nagradu na gala večeri u Parizu i zatim je napravio nešto što niko nije očekivao.

U govoru kao dobitnik nagrade spomenuo je reprezentaciju Argentine i svoj bivši klub Barcelonu, a aktuelni tim PSG mu nije ni na kraj pameti.

"Hvala svima na nagradi. Zadovoljstvo je biti ovdje i zadovoljstvo je dijeliti drugu nagradu sa drugim sportistima. Uvijek je lijepo primiti ovakvo priznanje, ali fudbal je timski sport", počeo je govor Messi i dodao je:

"Ispunio sam svoj najveći san - osvojio sam Svjetsko prvenstvo. Mnogo me to koštalo, ali uspio sam pred kraj karijere. Imao sam dotad dosta sretnih trenutaka s Barcelonom i dosta tuge s nacionalnim timom, bilo je dosta prepreka, ali me je sve učinilo boljim".

"Zahvalan sam porodici i voljenim osobama. Ispunio sam san, trebalo je vremena i to titula prvaka svijeta je najbolja stvar koja mi se desila. Ovo je za Argentinu", poručio je Messi.

Ovaj govor još je jedan dokaz da mu PSG ne znači ništa i da jedva čeka da napusti redove pariškog kluba gdje je proveo protekle dvije godine i gdje često doživljava poniženja navijača koji ga vrijeđaju i zvižde.

Jučerašnji nastup na dodjeli nagrada zakucao je i posljednji ekser u sanduk u odnosu s navijačima PSG-a koji sigurno neće biti nimalo zadovoljni što PSG nije uopšte spomenut.

Na kraju sezone Messi je slobodan igrač. Dosta se govori o tome gdje će nastaviti karijeru, a njegov cilj je povratak u voljenu Barcelonu.

Oglasi