Leo Messi se priključio akciji: Argentinac donirao potpisan dres za žrtve zemljotresa
Foto: Instagram

Sjajna gesta

Leo Messi se priključio akciji: Argentinac donirao potpisan dres za žrtve zemljotresa

E. Ganibegović

Prije nekoliko dana Tursku i Siriju su zadesili strašni zemljotresi. Mnoge države svijeta, ali i pojedinci uključili su se u akciju da pomogu dvjema zemljama, a to je učinio i najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi.

Jugoistok Turske i sjever Sirije razoreni su nizom zemljotresa prije nekoliko dana, od kojih su dva najjača bili jačine 7,8 i 7,5 po Richterovoj skali.

Nažalost, broj žrtava raste iz dana u dan, no lijepa stvar u svemu jeste što je svijet ujedinjen u nastojanju da pomogne žrtvama.

Tako je i najbolji fudbaler svijeta, PSG-ova zvijezda Lionel Messi, odlučio da pomogne, te se priključio akciji koju organizuje truski fudbaler Merih Demiral.

Prije njega, fudbaleri iz cijelog svijeta dali su podršku žrtvama zemljotresa. Zvijzde Atletico Madrida Antoine Griezmann i Alvaro Morata poklonili su potpisane dresove, a u četvrtak su isto uradili i napadač Tottenhama Harry Kane i njegov saigrač Dejan Kuluševski. 

Francuz Kylian Mbappe također je donirao svoj potpisani dres za aukciju. Isto su uradili Cityjevi Haaland i De Bruyne, Realov Hazarad, te još neki igrači PSG-a.

Ronaldov dres je do sada najskuplje prodan, za 212 i po hiljada dolara, te će i taj novac otići u svrhu pomoći ugroženima- 

Unija evropskih fudbalskih asocijacija donirala je u petak 200.000 eura za podršku humanitarnim naporima u Turskoj i Siriji.

Broj mrtvih u razornom zemljotresu prešao je 20.000 u Turskoj i Siriji. Spasioci kažu da su šanse za spašavanje više preživjelih sve manje sa svakim satom.

Podsjetimo, nacionalna sportska takmičenja u Turskoj su obustavljena do daljnjeg, a brojni klubovi su i istupili iz liga. 

Top Komentari

user1666374721
Veliko srce, mnogo mu hvala i svima koji se odazovu sa ovakvim ciframa.
5 0
Mostarac94
Svaka cast Messi, a ove fore sa potpisanim dresovima fkt smijesno, zaradjujes 100k sedmicno i nisi u stanju uplatit nesto vec potpisat dres
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi