U Egiptu otkriveno devet Messijevih kipova: Nastali su prije 4300 godina!

Slučajnost ili ne?

U Egiptu otkriveno devet Messijevih kipova: Nastali su prije 4300 godina!

Eldar Ganibegović

Lionel Messi smatra se najvećih fudbalerom svih vremena. Godinama unazad je na svjetskom vrhu, osvojio je i sedam Zlatnih lopti, a šta ako vam kažemo da "je postojao" i prije 4300 godina?

Jedna zanimljiva priča dolazi nam iz Egipta, zemlje poznate po svojoj drevnoj civilizaciji i historijskim artefaktima. 

Sada je u Kairu pronađeno devet kipova koji pripadaju izvjesnom Messiju, koji je živio prije oko 4300 godine.

O iznenađujućim otkrićima naučnika prvi je pisao argentinski dnevnik "Diario Ole". Temu su brzo preuzeli i drugi strani mediji, što je doprlo i do samog Zahija Hawassa - predsjednika grupe koja provodi istraživanje u Egiptu.

"Arheolozi su tijekom istraživanja u Egiptu otišli do stepenaste piramide Sakkare. Gotovo 15 metara pod zemljom pronašli su antički sarkofag. Unutra je bilo mumificirano tijelo prekriveno zlatom.

Osim tijela, u blizini su pronašli i devet kipova, a prema natpisu na vratima zgrade njihov se vlasnik zvao Messi. I novinarima nije trebalo puno vremena da to povežu s Lionelom Messijem. Devet statua Messija u Egiptu", čitamo u Sportu.

Oglasi

"Na istom mjestu gdje smo pronašli kipove bila su lažna vrata koja pripadaju izvjesnom Messiju. Ne onaj koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, nego drugi. Ovaj Messi živio je prije otprilike 4300 godina ", napisao je Zahi Hawass putem društvenih mreža.

Korisnici interneta, čuvši za otkrića, počeli su pisati o neočekivanoj slučajnosti: "Dakle, Messi ima 4300 godina? Imamo Messija za još nekoliko Svjetskih prvenstava", jedan je od komentara.

"Prije 4300 godina umjesto Zlatnih lopti dodjeljivale su se statue. To znači da je Messi osvojio 16 Zlatnih lopti", šalili su se korisnici ispod zapisa arheologa.

Svakako još jedno od nevjerovatnih otkrića u Egiptu. Bit će zanimljivo pratiti šta će se još otkriti "pod pijeskom" ove historijski jedne od najbogatijih zemalja svijeta. 

Top Komentari

user1666374721
Nocna smjena veceras pronalazi kipove Ronalda, Bas je cudno sve ovo.
2 0
Mostarac94
Evo sad cu se usrat
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi