Majka, a naročito djevojka velikog pojačanja Hajduka plijene pažnju fanova u Hrvatskoj
Foto: Instagram

Stigao bivši igrač Bayerna

Majka, a naročito djevojka velikog pojačanja Hajduka plijene pažnju fanova u Hrvatskoj

Eldar Ganibegović

Leon Dajaku predstavljen je kao veliko pojačanje u splitskom Hajduku, a njegovi majka, te naročito djevojka odmah su počeli plijeniti pažnju navijača tima s Poljuda.

Danima ranije se najavljivalo, a sada je i zvanično da je Leon Dajaku novi fudbaler Hajduka s kojim je potpisao ugovor do 2027. godine.

Stiže besplatno iz engleskog Sunderlanda, a igrao je još za St. Gallen, Stuttgart i Bayern, te u Split dolazi s velikim motivom i željom da zajedno s ostalima u Hajduku ugrozi Dinamo naredne sezone.

Njegov dolazak u Split malo je pao u drugi plan nakon što je njegova djevojka objavila zajedničku fotografiju s njim i poželjela mu sreću u novom klubu.

"Stigli smo. Tako smo sretni što smo ovdje", napisala je ona i dodala: "Hajduk živi vječno".

Oglasi

Leoine June je poprilično popularna na društvenim mrežama, prati je više od 30 hiljada ljudi na Instagramu, a bavi se modelingom.

Osim nje, majka Leona Dajakua, Blerta, je također svom sinu poželjela sve najbolje povodom dolaska u redove  hrvatskog velikana.

"Sjajno je biti ovdje, odličan prvi dojam o klubu i gradu. Ja sam mladi igrač s mnogo vatre u sebi, koji voli fudbal i igranje za velike klubove. Počeo sam igrati u Njemačkoj, prvi veliki koraci su bili u Stuttgartu i Bayernu, zatim sam otišao u Englesku gdje sam igrao za Sunderland. Sve to mi je pomoglo da steknem iskustvo, nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali sad sam mnogo zreliji nakon što sam prošao spomenute klubove.

Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, znam puno o Hajduku, njegovim navijačima i zaista sam sretan što sam ovdje. Već od prije znam Sahitija koji je iz moje zemlje, znam za Livaju koji je igrao za Hrvatsku reprezentaciju. Sretan sam zbog dolaska u Hajduk, dat ću sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo svi zajedno imati odličnu sezonu", prvi su Leonovi dojmovi nakon potpisa za Bijele.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi