Lewandowski u Poljskoj ima dom od sedam miliona funti iz kojeg ne biste poželjeli izaći

Poljak uživa

Lewandowski u Poljskoj ima dom od sedam miliona funti iz kojeg ne biste poželjeli izaći

Poljski napadač Robert Lewandowski u rodnoj Poljskoj posjeduje apartman iz kojeg mnogi nikada ne bi poželjeli ni izaći. 

Iako već godinama fudbalski hljeb zarađuje u Njemačkoj, popularni Lewa ne zaboravlja odakle su mu korijeni i sa zadovoljstvom je 'iskeširao 'vrtoglavih sedam miliona funti prije četiri godine za stan u Varšavi.

Standarni stanovi u bolu Zlota 44 kreću se od 242.000 do 1,9 miliona funti, a oni najskuplji u koju kategoriju spada i onaj Robertov, idu i do pomenutih sedam miliona.

Dizajner je Daniel Libeskind, poljsko-američki arhitekta koji se pobrinuo da apartman posjeduje sve što je potrebno osobi kao što je Lewandowski.

U sklopu apartmana nalazi se sportsko-rekreativni centar, privatni bioskop, simulator golfa i soba za kušanje vina. navodi Luxurious Magazine.

Napadač Bayerna, koji na sedmičnom nivou zarađuje 275,000 funti kaže: "Izbor mog stana zasnovan je na praktičnim razmatranjima".

"Toranj pruža neke od najboljih rezidencija u Poljskoj, dok mi sportsko-rekreativni centar omogućava da kompletiram svoj trening u najboljim mogućim uslovima. U mojoj profesiji je važno da uvijek imam na raspolaganju sadržaje za treniranje svjetske klase", kazao je između ostalog 31-godišnji napadač.

Inače, kada je u pitanjuu sportska strana života Poljaka, ona je ove sezone i više nego sjajna. Vjerovatno igra najbolji fudbal u životu jer je već postigao 41 gol u svim takmičenjima. Bayern je lider u Bundesligi i vjerovatno će igrat četvrtfinale Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi