LGBT zajednica tužila Neymara za homofobiju nakon što je brutalno izvrijeđao ljubavnika svoje majke

Traže odštetu

LGBT zajednica tužila Neymara za homofobiju nakon što je brutalno izvrijeđao ljubavnika svoje majke

Midhat Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar nalazi se na žestokom udaru LGBT zajednice u Brazilu.

Brazilska zvijezda snimljena je kako žestoko vrijeđa ljubavnika svoje majke, 23-godišnjeg Tiaga Ramosa, te ga naziva pogrdnim imenima zbog činjenice da je biseksualac.

Iako je Neymar javno podržao vezu svoje majke, 53-godišnje Nadine sa gotovo 30 godina mlažim Tiagom, očigledno da je ta predstava bila samo za javnost.

Nakon incidenta u kojem su se u stanu sukobili Nadine i Tiago, nakon čega je mladi ljubavnik završio u bolnici, neko je Neymara snimio dok izgovara zaista teške uvrede prema njemu i to je uvrijedilo članove LGBT zajednice.

Odlučili su zbog toga da podnesu tužbu protiv njega za homofobiju. Proces je već pokrenut, a slučaj vodi advokat Angelo Carbone.

"Tražit ćemo odštetu od dva miliona reala (oko 400.000 eura) koje bi otišle u LGBT zajednicu. Nije uvrijedio samo jednu osobu, već kompletnu LGBT populaciju. Budale ne smiju vrijeđati manjinu", rekao je Carbone.

Očigledno je da će Neymar zbog svega završiti na sudu, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da se odbrani od optužbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi