Od kralja do prosjaka za jednu noć - Lineker obrisao objavu podrške Palestini
FOTO: EPA

Navodno nije znao šta objavljuje

Od kralja do prosjaka za jednu noć - Lineker obrisao objavu podrške Palestini

Esmer Oštraković

Nakon što su sinoć njegovi fanovi bili oduševljeni onim što je uradio, sada su svi razočarani potezeom legendarnog Garyja Linekera.

Naime, on je obrisao svoju objavu na Tweeteru u kojoj je tražio da se Izrael izbaci iz svih takmičenja.

Navodno je razlog taj što je, barem kako on tvrdi, pogrešno shvatio poruku i da nije razumio šta je objavio.

Kako tvrde kolege iz Engleske, Lineker je mislio da je Izrael izbačen iz svih takmičenja, te je smatrao da je podijelio takvu objavu.

Ipak, objava je bila takva da je tražila od nadležnih institucija da izbace Izrael iz svih takmičenja, te ju je Lineker sada obrisao.

Šta je to sinoć Lineker podijelio?

Njegova objava uključivala je izjavu Fudbalskog saveza Palestine.

"Fudbalski savez Palestine poziva Internacionalni Olimpijski komitet, FIFA-u i sva ostala tijela da se usprotive nasilju od strane Izraela", stoji između ostalog u objavi.

Ipak, Lineker je očito shvatio da iz nekog razloga ovo nije trebao uraditi i na kraju je odlučio obrisati objavu.

Podsjetimo, Izraelski napadi na Gazu traju već preko 100 dana, a ubijeno je preko 24 hiljade Palestinaca. Većinom su to žene i djeca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi