Englezi ne mogu da se pomire kakav je penal dosuđen Makedoncima - Oglasili se Terry, Lineker...

Procijenite sami

Englezi ne mogu da se pomire kakav je penal dosuđen Makedoncima - Oglasili se Terry, Lineker...

Eldar Ganibegović

Sjeverna Makedonija i Engleska remizirali su u Skoplju večeras. Balkanska selekcija dala je gol iz penala, za koji Englezi smatraju da je sramotan i da nije trebao biti dosuđen.

Rezultatski beznačajnu utakmicu večeras su odigrali Sjeverna Makedonija i Engleska u okviru 10. kola kvalifikacija za EURO. Na kraju je meč završen neriješeno 1:1.

Beznačajan je ovo meč bio za Englesku jer se plasirala ranije na EURO, a i za Sjevernu Makedoniju jer je ranije ostala bez šansi da se plasira u Njemačku.

Domaći tim došao je do prednosti u 41. minuti kada je pogodio Bardhi nakon što je promašio penal, da bi u 59. minuti autogol zaslugama Fodena postigao Atanasov za konačan rezultat.

Bez obzira na to što je utakmica bila beznačajna za Englesku, ne mire se u ovoj državi zbog načina na koji je dosuđen penal za Sjevernu Makedoniju.

Debitant Rico Lewis pokušao je izbaciti loptu glavom nakon ubačaja. Prilikom skoka slučajno je zakačio Miovskog po licu.

Oglasi

Sudija Filip Glova nije dosudio penal, no nakon što je dugo gledao VAR snimak, promijenio je odluku i dodijelio šansu Makedoniji.

Ne treba ni govoriti kako su reagovali bijesni engleski navijači na društvenim mrežama, a oglasile su se i neke engleske fudbalske legende.

John Terry je napisao: "Oh, Bože... Kako je to jedanaesterac?"

Engleska ikona Gary Lineker je rekla: "Nije ni najmanje važno, ali to je najsmješnija odluka o penalu."

Bivša zvijezda Liverpoola, Jamie Carragher, napisala je: "Bizarni su ovi VAR jedanaesterci koji se dodeljuju u Evropi."

Oglasi

Šta je ustvari u pitanju, možete pogledati klikom OVDJE. Razočarani su Englezi također i zbog jedne situacije u kojoj nije dosuđen penal nad Maguireom. 

Ukrajini ukraden plasman na Evropsko prvenstvo?

U istoj grupi večeras su mnogo značajniji meč u Leverkusenu igrali Ukrajina i Italija. Ukrajini je trebala pobjeda za direktan plasman, no završeno je 0:0, pa će Ukrajinci u baraž.

Dojam mnogih je da je Ukrajina pokradena. Vrlo diskutabilna je situacija iz sudijske nadoknade, gdje je Ukrajini po mišljenju mnogih trebao biti dosuđen penal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mudryk je došao do lopte, jedan italijanski defanzivac je kasnio i nagazio ga po nozi, ali sudija Manzano nije dosudio penal. Čak nije dobio ni poziv iz VAR sobe da pogleda tu situaciju. Vi je pogledajte OVDJE. 

Razočaralo je ovo i navijače Bosne i Hercegovine. Ukrajina je sada jedan od mogućih rivala BiH u baražu, a ako budu u B grupi, jasno je da su tu najveći favoriti za plasman, pored Izraela, Bosne i Hercegovine, te Islanda/Finske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi