Lineker poludio kada je vidio BBC-ev naslov o Rooneyju: "Izbriši ovo odmah"
Proslavljeni napadač loše je počeo svoju trenersku karijeru, ali u Birminghamu je ipak doživio najveće poniženje

Ljut kao ris

Lineker poludio kada je vidio BBC-ev naslov o Rooneyju: "Izbriši ovo odmah"

Edmir Škorić

U utorak su mnogi svjetski mediji prenijeli vijest o otkazu Waynea Rooneyja, koji je na klupi engleskog drugoligaša Birmingham Cityja proveo samo 85 dana.

Rooney je vodio ekipu Birminghama na 15 utakmica, ali zbog loših rezultata jučer mu je uručen otkaz. Posljednji poraz bio je onaj od Leedsa (0:3) na Elland Roadu.

Rooney je ostvario samo dvije pobjede nakon imenovanja u oktobru i nije ni čudno što su ga čelnici kluba otjerali, mada je legendarni napadač kasnije kazao da mu je za stvaranje rezultata potrebno vrijeme, a u Birminghamu ga nije imao.

Birmingham je bio šesti u Championshipu kada je Rooney preuzeo svlačionicu, a potom je pao na 20. mjesto.

Brojni mediji pisali su u otkazu Rooneyja, neki se i naslađivali, uglavnom se govorilo o tome kako je legendarni fudbaler Manchester Uniteda doživio poniženje, što je zaista i istina.

Oglasi

Međutim, nekadašnji reprezentativac Engleske Gary Lineker smatra da bi se takva igračka veličina trebala malo više poštovati, pa je odlučio da stane u njegovu odbranu.

Garyju Linekeru nije se svidjelo kako je BBC, kanal na kojem radi kao fudbalski analitičar, jučer u vrlo niskim terminima objavio smjenu Waynea Rooneya s mjesta trenera Birmingham Cityja.

U postu na X-u su objavili objavu u kojoj je Rooney glumio lika iz televizijske serije 'Peaky Blinders'.

"Po nalogu Peaky Blindersa, Wayne Rooney je dobio otkaz u Birmingham Cityju", napisali su. Odmah nakon toga Lineker je u drugom tweetu zamolio BBC za malo obzira prema bivšem igraču Manchester Uniteda i Evertona.

Oglasi

"Izbriši ovo", napisao je, prenosi 'Daily Mail'. Linekerova sugestija je primljena, pa je post ubrzo obrisan.

U Birminghamu su započeli potragu za Rooneyjevim nasljednikom, a vidjet ćemo da li će ga pronaći do subotnje utakmice protiv Hull Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je drugi strijelac u historiji Engleske. Kao igrač je najveći trag ostavio u dresu Manchester Uniteda, a karijeru je završio kao igrač Derbyja. On je u Derbyju imao prvi trenerski angažman, nakon toga je vodio američki DC, te Birmingham.

Čini se kako će Rooneyju trebati vremena da se ostvari kao uspješan trener, a bit će zanimljivo vidjeti koja je naredna ekipa koju će legendarni napadač voditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi