Messi došao u Saudijsku Arabiju na par dana, a kući se vraća s deset miliona eura

Saradnja koja se ne odbija

Messi došao u Saudijsku Arabiju na par dana, a kući se vraća s deset miliona eura

E. Čaušević

Lionel Messi jučer je doputovao u Saudijsku Arabiju na kratki odmor, ali i pored toga će zaraditi ogroman novac.

Naime, Messi je jučer u društvu svojih prijatelja i saigrača iz PSG-a Leandra Paredesa doputovao u Džedu na nekoliko dana odmora što je bilo iznenađenje za mnoge.

Međutim, Messi je na aerodromu u Džedi dočekan zaista kao pravi kralj, a dočekao ga je ministar turizma Saudijske Arabije, Ahmed Al Khateeb, koji nije krio oduševljenje Messijevim dolaskom.

No, mediji u ovoj zemlji objavili su da Messi nije bez razloga stigao u Saudijsku Arabiju i da će za nekoliko dana odmora zaraditi ogroman novac.

Messi je došao u Džedu kako bi potpisao ugovor sa ovom zemljom gdje će sada imati ulogu sportskog ambasadora Saudijske Arabije.

Navodno, Messi će zaraditi oko deset miliona eura ulogom ambasadora sporta, te je ovo sponzorski ugovor kojeg Argentinac jednostavno nije mogao da odbije. Mnogi smatraju da je Saudijska Arabija napravila odličan potez jer je Messija uzela za ambasadora sporta i vjeruju da će im se to itekako isplatiti.

"Drago mi je što sam ugostio Messija u Saudijskoj Arabiji. Ubuđeni smo što ima priliku da istraži blaga Crvenog mora i našu dugu historiju. Ovo nije prvi put da nam je u posjeti, ali sigurno ni zadnji", napisao je Al Khateeb.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi