Messi je jednom fotografijom srušio rekord Instagrama

Svima se dopala

Messi je jednom fotografijom srušio rekord Instagrama

Edmir Škorić

Lionel Messi navikao nas je na rušenje rekorda, a osim što to radi s loptom u nogama i na terenu, jednako dobro radi i izvan njega.

Messi je vodio Argentinu do trofeja Copa Americe. Prije nekoliko dana je Argentina pobijedila Brazil s 1:0 na Maracani, a zvijezda Barcelone najazad osvojila trofej u nacionalnom dresu.

Na Instagramu je nedugo nakon završetka utakmice objavio fotografiju na kojoj pozira sa peharom Copa Americe u svlačionici. Dobio je skoro 20 miliona lajkova.

Ta fotografija postala je sportska fotografija s najviše lajkova u povijesti Instagrama. Nijedna fotografija vezana za sport ranije nije imala ni približno toliko lajkova.

Osim velikog broja lajkova, Messi je na ovoj fotografiji sakupio i milione komentara.

Oglasi

Ima 100 godina i svesku u koju je upisao svaki gol Messija, a unuk mu je priredio iznenađenje života

Lionel Messi konačno je i s reprezentacijom Argentine uspio da osvoji trofej.

Messi je s Barcelonom osvojio sve što je mogao, ali ovaj trofej mu je sigurno među najdražim koje je uspio da osvoji.

Nakon osvajanja Copa Americe Messi je konačno dobio zasluženi odmor, a nakon toga očekuje se da produži ugovor s Barcelonom. Međutim, Messi se danas našao u centru pažnje, ali zbog sjajnog razloga.

Naime, u javnosti se pojavio sjajan video na kojem je Don Hernan koji ima čak 100 godina i veliki je fan Messija.

Ovaj 100-godišnjak je tokom prethodnih 15-tak godina bilježio svaki gol koji je Messi zabio u svojoj karijeri i ima posebnu svesku u koju to bilježi. Njegova priča oduševila je javnost u Argentini, a na kraju je došla i do Messija.

Messi je odlučio da snimi video koji je posvetio Don Hernanu, a njegov unuk mu je pokazao video, te ovaj 100-godišnjak jednostano nije mogao da vjeruje da se Messi njemu obraća.

Don Hernan nije uspio da sakrije svoje emocije kada je vidio da mu je Messi poslao poruke, a suze nije mogao sakriti ni njegov unuk koji je sve ovo uspio da organizuje.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je u svojoj dosadašnjoj karijeri zabio čak 748 golova, a Don Hernan je zabilježio svaki od njih.

On je u svojim bilješkama pisao datum, utakmicu i minutu u kojoj je Messi uspio da postigne pogodak što je zaista impresivno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi