Messi je otkrio detalj koji su rijetki znali: Prve reakcije su stigle od zaposlenika

Popularnost je preko noći dostigla vrhunac

Messi je otkrio detalj koji su rijetki znali: Prve reakcije su stigle od zaposlenika

Haris Zilić

Lionel Messi je krajem prošle godine sa Argentinom osvojio titulu prvaka svijeta i došao do jedinog trofeja koji mu je nedostajao u bogatoj karijeri. Ipak, početkom 2023. godine Messi je otkrio jedan detalj koji malo ko zna.

Naime, Argentinac je zaljubljenik u skijanje i odmor na planinama, pa je u tu svrhu kupio hotel u Baqueiri, planinskom mjestu u Pirinejima.

Za Baqueiri vole reći da je "Bijeli raj", a ime hotela je dao po mjestu gdje se nalazi.

Naravno da je ova vijest pobudila dosta pažnje u Španiji i šire, a posebnu su zahvalu imali zaposlenici hotela.

Osoblje se zahvalilo Messiju, a posebno zbog činjenice da je na drutšvenim mrežama promovisao ovo malo mejsto i sam hotel što će znatno pomoći turizmu u ovom dijelu Pirieja.

Zgrada hotel je napravljena u saradnji s Majestic Hotel Group i izgleda posebno.

Oglasi

Hotel ima 141 sobu i tri restorana koji nude jelovnike posebne za ovaj dio Evrope.

Pomenuti hotel sadrži i spa centar, unutarnji bazen, ali i vanjski jacuzzi u kojem možete bez problema sjediti čak i ako zimi temperature padnu ispod 0.

Messi će jedan dio odmora provesti u svom novom hotelu, a interesantno da je samo dva dana nakon saznanja da je Messi vlasnik stigao veliki broj prijava.

Kapaciteti će sigurno biti ispunjeni u pomenutom hotelu i nema sumnje da je ovo mjesto u Pirinejima dobilo ogromnu popularnost preko noći.

Barcelona je jedan od kandidata za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030. godine pa možda baš Messijev hotel bude ponuđen kao jedan od smještajnih kapaciteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi