Lothar Matthaus je ispao istinski gospodin prema čovjeku koji je pronašao i vratio Neueru novčanik
Foto - EPA

Za razliku od golmana Bayerna

Lothar Matthaus je ispao istinski gospodin prema čovjeku koji je pronašao i vratio Neueru novčanik

M. Šljivak

Taksista Hazir S. došao je u centar pažnje njemačke javnosti nakon što je pronašao novčanik zvijezde Bayerna Manuela Neuera.

On je vozio Neuera u svom taksiju. Nekoliko sati kasnije pronašao je novčanik i odlučio je da mu ga lično vrati.

"Ime i adresa Manuela Neuera bili su na njegovoj iskaznici. Unutra je bila i Visa Platinium kartica, crna MasterCard i oko 800 eura u gotovini", rekao je Hazir za Bild.

On je potom prešao 120 kilometara kako bi mu vratio izgubljene stvari. Na dvije adrese ga nije bilo, a zatim je dobio informaciju da u blizini živi i Neuerov menadžer i odlučio se otići tamo.

"Otvorio mi je vrata, sve sam predao i ostavio svoje kontakt podatke", rekao je Hazir, koji je nakon dvije sedmice dobio paket u kojem je bio potpisani dres Manuela Neuera.

Oglasi

Hazir tvrdi da ga je put do Neuera koštao 400 eura i ljut je zbog činjenice da nije ispoštovan od velike zvijezde.

"Nagrada je sprdnja! Imam četvero djece i šta da radim s tim dresom?", pitao se Hazir.

Međutim, nakon što se priča proširila mnoge poznate ličnosti su reagovale. Među njima je legendarni Lothar Matthaus koji je ponudio 1000 eura za potpisani dres Manuela Neuera.

On će ga potom stavio na aukciju na kojoj će se prikupljati sredstva za bolesnu djecu. Objasnio je razloge što je taksisti dao 1.000 eura za sve.

"Znam kako je izgubiti novčanik. Mnogo je posla kasnije. Nove kartice, dokumenti. Svaka mu čast što je spasio Manuela većih nevolja", rekao je Matthaus.

Neuer se još nije oglasio o svemu što se dešavalo i mnogi tvrde da je u ovom slučaju pokazao koliko je bahat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Audirs
2014 sam pronašao torbicu u McDonald’s sa 4500€ unutra, koje su bile namjenjene za kupovinu auta.Kontaktirao sam vlasnika i vratio mu te pare.Dao mi je 100€ na kafu, ali najbitnije u tome je sto smo od tog dana postali dobri i nerazdvojni prijatelji.
11 0
pitariistok
800€ u dzep ako ti vec treba para...a ako hoces ispasti jos veci gospodin,posaljes novcanik brzom postom na adresu i ostavis podatke i poruku...al jok,ganCi ocekivao par milja "a kafu"
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi