Tužna priča najpoznatije nogometne braće: Otac ih ostavio kad su bili djeca, niko ne zna gdje je

Lucasa i Thea odgajala je samo majka

Tužna priča najpoznatije nogometne braće: Otac ih ostavio kad su bili djeca, niko ne zna gdje je

E. Škorić

Theo i Lucas Hernandez su dva brata kojima se danas cijeli svijet divi. Jedan sa dosta uspjeha nosi dres Milana, drugi Bayerna. Njihov otac Jean-Francois Hernandez ih je ostavio kada su bili djeca i nikada ga više nisu vidjeli.

Braća Theo i Lucas Hernandez o svom ocu danas ne znaju ništa, a s njim se nisu čuli barem 15 godina. Francuski L'Equipe došao je do određenih informacija u razgovoru s njemu bliskim ljudima, a zaključak je da je on "negdje na Tajlandu". Za njih je i dalje 'mrtav', ali sestra se oglasila, valjda jer bi sada htjeli da dobiju dio njihovog bogatstva.

Theo i Lucas su sinovi bivšeg nogometaša Jeana Francoisa Hernandeza, koji je također nastupao za Atletico Madrid odakle su i braća potekla, no cijeli posao njihovog odgoja preuzela je majka.

“Sve dugujem majci. Ona nas je podigla, okrenula nogometu i radila satima da bi nas prehranila. Sve dugujemo njoj”, rekao je 22-godišnji Lucas koji i dan danas nastupa za Bayern, dok je njegov brat član Milana i jedan od najboljih igrača Rossonera.

"Ne znam je li moj otac još uvijek živ ili ne", rekao je Lucas u intervjuu 2019. "Jednog dana je otišao i više se nismo čuli s njim", poručio je tada.

Oglasi

Godine 2004. Jean-Francoisu se izgubio svaki trag. Za mnoge je otac izdajnik, veliko g*vno, ali sada postoji niz osoba koje su stale u njegovu odbranu.

"On je prekrasna osoba, sasvim suprotno od onoga što sam čitao ili slušao o njemu posljednjih godina. Iznad svega, bio je vrlo porodični orijentisana osoba, koja je uvijek duboko voljela svoju djecu", kaže trenutni trener PSG-a Christopher Galtier u intervjuu za L'Equipe.

Oni koji ga poznaju tvrde da verzija koja je prikazana o njemu nije tačna. "Istina o Jean-Francoisu će se konačno znati. Godinama se svašta priča o njemu, blati se njegovo ime, a da se ne kaže istina", kaže Bruno Saliba, jedan od njegovih rođaka u francuskim novinama.

"Nikada nije napustio svoju djecu. Ona, njegova bivša djevojka (misleći na majku Laurence Py), bila je ta koja ga je odvojila od njih", nastavlja.

Lauris Hernandez, još jedna kći Jean-Francoisa, slaže se s Brunom Salibom: "Moj otac je predugo bio klevetan".

Oglasi

Sonia Moldes, bivša partnerka Jean-Francoisa, također iznosi svoju verziju onoga što se dogodilo i navodi da je on pokušao zadržati skrbništvo nad djecom, ali da mu nisu dali.

"Pokušali smo naći rješenje s advokatima, ali to je bio pakao. Očajan je otišao na Tajland. Znam da je nekoliko puta pokušao razgovarati s njima odande, ali nikada nije dobio priliku. To je verzija koja bi Lucas i Theo trebali znati. On ih voli više od vlastitog života", govori Sonia za L'Equipe.

Lucas i Theo braniće boje Francuske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a otac će ih gledati putem TV-a i plakati

"Viđa ih kada igraju, plače gotovo od prve do zadnje minute, jako mu je teško. Djeca mu nedostaju, pati. Nije nam stalo do novca Thea i Lucasa. Samo ih želimo opet vidjeti, a posebno moj otac", otkrila je sestra dvojice slavnih nogometaša koji će braniti boje Francuske na Mundijalu u Kataru.

"Znam da se potajno nada da će mu se djeca javiti. Jako ih voli. Ne mogu zamisliti koliko bi bio sretan da se to dogodi...", tvrdi Lucasova i Theova sestra koja je na Tajlandu bila s ocem, ali se vratila u Francusku da živi i nada se ponovnom susretu sa braćom.

Lucas je stariji od Thea i jednom je prilikom rekao da su se uviejek držali zajedno i da su jedan za drugoga uvijek tu. "On je moj mali brat i najbolji prijatelj", kazao je jednom prilikom Lucas, ali o ocu skoro ni riječi više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi