Svi se okreću za njim - Luka Dončić kroz Ljubljanu vozi mašinu od 500.000 eura
Luka Dončić je po mnogima prerano okončao NBA sezonu i sada će imati vremena da se odmori za nove izazove koji počinju za nekoliko mjeseci (Foto: Instagram)

Počastio se novim automobilom

Svi se okreću za njim - Luka Dončić kroz Ljubljanu vozi mašinu od 500.000 eura

Midhat Šljivak

Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić (24) neočekivano rano je završio NBA sezonu i već sredinom aprila fenomenalni Slovenac ide na godišnji odmor za razliku od brojnih drugih zvijezda koje će igrati u doigravanju. Dončić se u velikom stilu vratio u Sloveniju u avionu od 60 miliona eura, dok ulicama Ljubljane vozi automobil od 500.000 eura.

Luka Dončić jedna je od najvećih košarkaških zvijezda na svijetu. Slovenac je bio ozbiljan kandidat na početku sezone za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali iako je imao odličnu sezonu, Mavsi nisu uspjeli ostvariti plasman u doigravanje.

To je značilo da će nakon dugo vremena Dončić moći na godišnji odmor već sredinom aprila. On je jučer stigao u Sloveniju i to u velikom stilu.

Iznajmio je Gulfstream G650 avion od 60 miliona eura čiji sat leta košta 15.500 eura, pa ga je put iz Dallasa do Ljubljane koštao oko 150.000 eura.

Po dolasku kući čekala ga je zvijer na četiri točka. Luka po slovenačkim putevima vozi Mercedes Brabus vrijedan 500.000 eura.

Oglasi

Brabus je nova mašina u garaži slovenačke zvijezde. Ranije se pojavljivao u FerrarIju, Porscheu, Maseratiju i Lamborghiniju...

Luka bez ikakvih problema sebi može priuštiti šta god želi. Njegov trenutni petogodišnji ugovor vrijedan je nestvarnih 215 miliona dolara.

Dok mu se ne isplati kompletna cifra u narednim godinama Dončić je 'težak' 25 miliona dolara, no duga je karijera ispred njega i nema dileme da će barem potpisati još dva ogromna ugovora.

Nakon razočaravajuće timske sezone Dončić je postao predmet žestokih kritika. Navodno je i on razmišljao o odlasku iz tima, ali ubrzo je opovrgao te navode.

Dončić samo želi više pomoći u narednoj sezoni. Ono što je izvjesno je da pored njega neće biti Kyriea Irvinga i vidjet ćemo kako će Mavsi izgledati naredne sezone.

Luka Dončić je ovu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.