Luka Dončić kući stigao u velikom stilu - Cifra koju je izdvojio za poseban let je nevjerovatna
Luka Dončić je razočaran napustio Sjedinjene Američke Države, a kući je došao u velikom stilu (Foto: Intagram)

Stigao u Ljubljanu

Luka Dončić kući stigao u velikom stilu - Cifra koju je izdvojio za poseban let je nevjerovatna

Midhat Šljivak

Luka Dončić je iznenađujuće rano završio ovu NBA sezonu. Njegovi Dallas Mavericksi doživjeli su raspad sistema, nisu uspjeli ući u doigravanje i slovenački košarkaš je mogao ranije kući. U Sloveniji se pojavio u velikom stilu. Stigao je privatnim avionom čiji je sat leta 15.500 eura.

Luka Dončić iza sebe ima odličnu poentersku sezonu. Ipak, nije ga niko pratio od saigrača, pa su Dallas Mavericksi na veliko iznenađenje svih ostali bez doigravanja.

Bolje rečeno, oni su odustali od nastupa u play offu. To je bio znak i da Dončić može ranije na odmor, a on se kući vratio u velikom stilu.

Luka je iznajmio privatni avion. U Ljubljanu je stigao Gulfstream G650 avionom kojeg mogu priuštiti samo oni najbogatiji jer mu je cijena 60 miliona eura.

Dončić je iz Dallasa do Ljubljane iznajmio ovaj luksuzni avion. Cijena iznajmljivanja po satu leta je 15.500 eura i lako je izračunati koliko je Luka potrošio novca na let kući.

Od Dallasa do Ljubljane je oko 10.700 kilometara i oko devet i po sati leta. Tako je ovaj let zvijezdu Mavericksa koštao oko 150.000 eura.

Oglasi

Ova cifra ne predstavlja ništa za 24-godišnjeg slovenačkog košarkaša. On je već zaradio ogroman novac, a trenutno je pod ugovorom od 215 miliona dolara.

G650 letjelica prvi je put predstavljena 2012. godine. Dosad je proizvedeno 200 primjeraka i koštaju 60 miliona eura. Korišteni primjerak može se nabaviti za 20-ak miliona eura.

Unutrašnjost ovog aviona ispunjena je luksuzom. Tu su 26-inčni televizori, a Luka je pri ulasku i izlasku morao da se dobro sagne jer je visina kabine za putnike samo 170 centimetara.

Ovaj avion može nositi do 19 putnika, a postoji mogućnost da se sjedišta pretvore u krevete i 10 putnika mogu bez problema spavati tokom leta.

Luka Dončić je sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.