Luka Dončić ponudio da plati sahrane ubijenima u tragediji, pa iz Beograda dobio neočekivan odgovor

Slovenac oduševio svojim potezom

Luka Dončić ponudio da plati sahrane ubijenima u tragediji, pa iz Beograda dobio neočekivan odgovor

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" desila se strašna tragedija u kojoj je ubijeno osmero djece i domar te škole. Ova tragedija potresla je Srbiju, ali i cijeli region. U centru pažnje našao se Luka Dončić koji je oduševio odlukom da plati sahrane svih ubijenih, no sada je stigao iz Beograda odgovor koji se baš i nije očekivao.

U strašnoj tragediji koja se desila u srijedu ujutro u beogradskoj školi živote je izgubilo osmero djece i domar, a ubio ih je 13-godišnji učenik te škole koji je stigao naoružan na nastavu i krenuo u krvavi pohod.

Dešavanja iz Beograda uzdrmala su cijeli region, a zbog toga je jučer u cijeloj Bosni i Hercegovini bio dan žalosti.

No, u cijeloj toj tuzi i šoku pojavila se informacija koja je oduševila sve. Naime, objavljeno je da je Luka Dončić odlučio da plati sahranu svim ubijenim osobama i pokrije sve troškove koji su potrebni.

Također, košarkaš Dallas Mavericksa je obećao da će finansirati i psihološku pomoć svima koji su pogođeni stračnom tragedijom u beogradskoj školi.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Dončić je dobio odgovor iz Beograda koji se baš i nije očekivao.

Oglasi

Grad Beograd je objavio da će oni pokriti sve troškove sahrana, ali su se zahvalili Dončiću i njegovoj porodici na ponudi.

"Grad Beograd zahvaljuje porodici Luke Dončića na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrana poginulih učenika OŠ Vladislava Ribnikara. Grad Beograd je od trenutka kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih u komunikaciji s njima i jedna od prvih stvari koje su dogovorene je pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, a nadležne službe već pripremaju organizacijske detalje u vezi sa sahranama", navodi se u saopštenju.

Također, u saopštenju se navodi i da svi oni koji su pokazali želju da pomognu da usmjere svoje donacije prema humanitarnim organizacijama u sistemu socijalne zaštite Beograda.

Novac kojeg je Dončić odlučio da donira će navjerovatnije biti usmjeren u tom smjeru. I sam košarkaš je potvrdio da će objaviti detalje pomoći kada i sam bude dobio konačnu smjernicu na koji način može pomoći.

Potez kojeg je Dončić napravio je oduševio javnost na ovim prostorima i pokazao da reprezentativac Slovenije ima zaista veliko srce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi