Otkriveni strašni detalji: Doktori se borili s vremenom, hitno je helikopterom prebačen u bolnicu

Dobro se završilo

Otkriveni strašni detalji: Doktori se borili s vremenom, hitno je helikopterom prebačen u bolnicu

E. Ganibegović

Skoro dva mjeseca nakon što je doživio prijelom noge, dolaze nove vijesti o Manuelu Neueru. Doktori su imali pune ruke posla, no na kraju se sve dobro završilo.

Nekoliko dana nakon što je završilo sudjelovanje Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru Manuel Neuer otišao je na skijanje. gdje je slomio nogu.

Desilo se to 9. decembra 2022. godine, a sada, skoro dva mjeseca nakon nesreće, saznajemo nove detalje. Doktori su se borili s vremenom da ga spase.

Šokantne detalje o nesreći na planiniotkrio je Bild. Prema tom izvoru, otvoreni prijelom fibule izazvao je obilno krvarenje koje su zaustavile tek debele skijaške cipele. Golmanu je prijetilo oticanje nogu, a liječnici su se borili s vremenom da to spriječe.

Desetak minuta nakon nesreće, golman je helikopterom prevezen u bolnicu, što je omogućilo brzu operaciju. Zahvat je izveden istog dana, zahvaljujući čemu su izbjegnute ozbiljnije komplikacije i edem.

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da rana na nozi zacjeljuje i rehabilitacija teče uredno. To ne mijenja činjenicu da Nijemac ove sezone sigurno neće igrati.

Oglasi

Za minhenski Bayern to je veliki problem, 36-godišnjak je bio neprikosnoveni broj jedan na golu Bavaraca. Njemački prvak je stoga morao dovesti Yanna Sommera iz Borussije Monchengladbach. 

Povreda Nijemca je i financijski problem za Bayern. U ugovoru ima posebnu klauzulu koja mu jamči kontinuiranu platu najmanje četiri mjeseca nakon povrede. Za ostale igrače to razdoblje je šest sedmica.

Nakon teške povrede Neueru je doživio i ozbiljne kritike. U izjavi za Sky Sports bivši igrač Bayerna Markus Babbel optužio je Neuera za neprofesionalizam.

"Bio sam šokiran, prije svega želim mu brz oporavak. Nažalost, to je dio slike posljednjih sedmica. Nije mi jasno kako se to dogodilo, svi znaju koliko skijanje može biti opasno", rekao je.

Babbel je također podsjetio da ugovori igrača često uključuju odredbu koja im zabranjuje bavljenje određenim sportovima, uključujući i skijanje u teškim uslovima.

"Zato sam bio jako iznenađen. Ako je to bilo uređeno ugovorom, onda to uopšte ne razumijem. Od njega bih očekivao više profesionalizma", dodao je Babbel.

Top Komentari

a1ska
Pa.ovo ste već pisali nekoliko puta. Skroz je nebitno vise. Radi se vec o bivsem golmanu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi