Zidane: Žao mi je, pogotovo zbog Maradonin porodice
FOTO - EPA

Zidane: Žao mi je, pogotovo zbog Maradonin porodice

A. Beganović

Povodom smrti jednog od najboljih fudbalera svih vremena oglasio se i trener Reala, nekada sjajni fudbaler, Zinedine Zidane.

Zidane je istakao da je Maradonina smrt veliki gubitak za svijet fudbala.

"Ovo je ogroman gubitak za svijet fudbala i za svijet općenito. Sjećanja na Svjetsko prvenstvo 1986. još su mi uvijek u svježa, imao sam 14 godina. Maradona je bio jedinstven", rekao je Zidane.

"Moj idol je bio Enzo Francescoli, ali Maradona je bio igrač kojeg smo svi voljeli. Bio je nevjerojatan. Imao sam sreću reći Maradoni da ga smatram briljantnim igračem. Stvarno mi je žao, pogotovo zbog njegove porodice. Ne mogu pronaći riječi kojima bih izrazio svoje osjećaje. Svi smo jako tužni ”, rekao je Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi